Liga 1

FCSB - ASTRA // Din nou cu invenții » Dică are cel mai scump lot pe mână, dar n-a avut soluții la meciul cu Astra

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 05 noiembrie 2018

FCSB a câștigat chinuit cu Astra Giurgiu, scor 1-0, meci în care Nicolae Dică a apelat din nou la improvizații.

Cel mai scump lot din România nu e chiar atât de bun încât să conțină fotbaliști pentru toate pozițiile de pe teren. Meciul cu Astra a însemnat un nou experiment pentru Dică, încă o ocazie să mute jucătorii pe alte posturi decât acelea pe care sunt specializați.

Aproape jumătate dintre titulari au evoluat în alte zone decât cele pe care s-au obișnuit. Cele mai mari probleme au existat în apărare:

  • Romario Benzar a fost singurul apărător păstrat pe postul lui, fundaș dreapta.
  • Stoperii: un mijlocaș central, Filip, și un fundaș stânga, Morais. Altă ciudățenie în zona asta: ambii fundași centrali sunt stângaci, ceea ce e foarte greu de găsit în fotbalul serios din Europa.
  • Apărătorul stânga, Mihai Roman, e de fapt extremă dreapta. Până să ajungă la FCSB mai apăruse, ocazional, ca fundaș dreapta, niciodată pe partea opusă.
  • Mijlocașul ofensiv Teixeira a devenit închizător, lângă Nedelcu. Dică explicase de ce portughezul de 38 de ani nu poate juca în fața apărării: "Stilul lui riscant, mai mereu decisiv, ne-ar pune în pericol". Principiile antrenorului n-au mai contat aseară, subțirimea lotului l-a obligat pe Nicolae să treacă peste opinii ca să alcătuiască o echipă cât de cât normală, în logica fotbalului.

6 jucătoridefensivi au lipsit de la FCSB: Bălașa, Planici, Momcilovici, Pintilii, Ovidiu Popescu, Alexandru Stan. Până la derby-ul cu Dinamo, din weekendul viitor, ar putea fi recuperați Planici, Stan și Bălașa

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.