Liga 1

Antrenorii de la Dinamo și FCSB, văzuți prin ochii lui Emerich Ienei: "Rednic nu poate da pe toată lumea afară!" + ce impresie i-a făcut Dică: "Mie nu mi s-a întâmplat asta"

FOTO: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 05 noiembrie 2018

Înainte de Dinamo - FCSB, derby care se joacă duminică, 11 noiembrie, fostul antrenor Emerich Ienei, 81 de ani, le-a făcut o scurtă radiografie lui Mircea Rednic și Nicolae Dică, tehnicienii celor două mari rivale.

"E o situație unică, eu n-am mai prins Dinamo pe penultimul loc. Fie că le place unora sau nu, Dinamo și Steaua sunt principalele echipe care au făcut ca acest campionat românesc să se bucure de respect, să fie interesant și să aibă rezultate externe.

Venirea lui Rednic schimbă lucrurile la Dinamo, doar dacă el își schimbă gândurile, declarațiile, atitudinea. Nu poți să vii și să spui că schimbi jucători, că dai pe toată lumea afară. Trebuie să fie un pic mai diplomat. Dacă îi spui unui jucător că va pleca sigur, cred că nici el nu va mai avea tragere de inimă să dea totul pentru echipă, crede Ienei.

"Mie nu mi s-a întâmplat asta. sper să reziste"

Antrenorul care s-a aflat pe bancă la cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc, câștigarea Cupei Campionilor Europeni în 1986, a vorbit și despre situația lui Nicolae Dică, supus constant presiunii venite din partea finanțatorului Gigi Becali. 

"Dică e un antrenor tânăr, care dorește să se impună. Sper să fie ajutat să facă o echipă valabilă. Mie nu mi s-a întâmplat să îmi fie impuși jucători sau să mi se dezvăluie în presă primul «11» cu câteva zile înainte de meci, dar eu am lucrat în alte timpuri.

La un club cu pretenții, cred că e cel mai greu să suporți presiunea psihică. Se vor mereu meciuri câștigate, trofee. Sper ca Dică să reziste", a spus Emerich Ienei, potrivit Pro X.

  • Dinamo - FCSB se joacă duminică, 11 noiembrie, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport.

Vezi și: Din nou cu invenții » Dică are cel mai scump lot pe mână, dar n-a avut soluții la meciul cu Astra

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.