Volei

Victorie și suspans! Volei Alba Blaj a câștigat primul meci din turul III preliminar din Liga Campionilor

Articol de Roxana Fleşeru  —  miercuri, 07 noiembrie 2018

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, a câștigat azi cu 3-1 primul meci al dublei confruntări cu Allianz MTV Stuttgart din al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor, după un meci intens.

Vicecampioana Europei mai are nevoie de un succes pentru a avansa în grupele Ligii Campionilor, după ce azi a reușit o victorie frumoasă. Volei Alba Blaj a dominat primele două seturi ale confruntării, care a avut loc în Sala Transilvania din Sibiu, arătând un volei inspirat și legat. Fetele lui Darko Zakoci s-au impus în prima manșă cu 25-18 și în a doua cu 25-20, seturi în care au strălucit Ioana Baciu, Maja Aleksici, Katerina Jidkova, jocul în apărare și blocajul.

Echipa din Stuttgart nu s-a demoralizat și a început să performeze mult mai bine, pe fondul scăderii nivelului în tabăra blăjeană. Acțiunile nu s-au mai legat ca în primele părți ale meciului și germancele s-au impus cu 25-17. Setul al patrulea a fost cel mai palpitant pentru că niciuna dintre formații nu a reușit să se desprindă la mai mult de două puncte. Alba Blaj a avut două mingi de meci la 24-22, dar nu le-a fructificat și s-a intrat în prelungiri, unde voleibalistele din Blaj au mai ratat o minge prin care puteau să pună punct întâlnirii, dar au și salvat una de set a adversarelor. Până la urmă, Ioana Baciu a încheiat partida, după o fază lungă și extrem de disputată. Returul se joacă marți, la Stuttgart.

18 puncte a reușit ucraineana Katerina Jidkova, ea fiind declarată cea mai bună jucătoare a partidei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.