Tenis

Simona Halep și Darren Cahill s-au despărțit // Ipoteză nouă dinspre FRT: "El ar putea veni în locul lui Darren"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 10 noiembrie 2018

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a vorbit despre decizia lui Darren Cahill, 52 de ani, de a renunța la colaborarea cu Simona Halep, locul 1 WTA, 27 de ani.

"Va fi o pierdere mare pentru Simona. Cei doi au făcut o pereche care a dominat tenisul feminin, cu peste 52 de săptămâni pe locul 1 mondial. Cu siguranță, cei doi vor mai comunica. Indiferent de cine va fi antrenorul Simonei Halep, ea și Darren Cahill vor mai păstra legătura. Cahill a fost un prieten extraordinar pentru Simona. A reușit să îi dea putere mentală și a convins-o că poate fi numărul 1 mondial.

Cahill a fost un exemplu pentru noi. Vorbea într-un interviu despre diferența de mentalitate dintre australieni și europeni, în special a românilor. În Australia, când cineva de valoare are probleme, toată lumea îl susține și încurajează. În Europa sau în special în România, se așteaptă un insucces pentru a-i da la temelie. Urâtă expresie, dar e adevărul.

Acum, sportul este foarte tacticizat. Nu poți răzbate singur. Nu e așa simplu cum pare. Andrei Pavel poate fi o soluție. Râmâne la aprecierea Simonei", a declarat George Cosac la TV Pro X.

Pavel a fost din septembrie 2017 până în august 2018 în staff-ul lui Halep împreună cu Cahill, iar în prezent îl pregătește pe Marius Copil, alături de care a început deja să aibă rezultate remarcabile. 

Varianta de pe Twitter

Cel mai vehiculat nume de înlocuitor de pe rețelele de socializare este cel al olandezului Sven Groeneveld (53 de ani. Cahill și Groeneveld sunt buni prieteni, fiind colegi în programul de dezvoltare al jucătorilor inițiat de Adidas. Datorită acestui program a fost posibilă și colaborarea dintre Halep și australian.

Cea mai de succes colaborare a lui Groeneveld a fost cea cu Maria Sharapova. Olandezul a fost antrenorul rusoaicei în timpul finalei câștigate împotriva Simonei Halep la Roland Garros 2014. Cei doi s-au despărțit în luna martie a acestui an.

VEZI ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.