Liga 1

ASTRA - POLI IAȘI 1-2 // VIDEO Moldovenii au întors scorul cu un om în minus! Meci cu lacrimi, suspendări și o posibilă schimbare de antrenor » Clasamentul actualizat

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 10 noiembrie 2018

Poli Iași s-a impus în deplasarea de la Astra Giurgiu, scor 2-1. Formația lui Flavius Stoican a întors scorul în numai 8 minute, deși a jucat mai bine de o repriză în inferioritate. Mulțescu bifează a treia înfrângere consecutivă în Liga 1 și e în pericol să fie demis. 

Neluț Roșu a semnat cea mai mare ocazie a primei reprize, în minutul 20. A fost găsit perfect cu o centrare din flancul drept, dar lovitura de cap a fost insuficient de bine plasată. Patrick Petre a răspuns la acțiunea imediat următoare cu un șut din afara careului de 16 metri.

Andrei Sin a fost eliminat în minutul 41, pentru al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Mrzljak. Fundașul lui Flavius Stoican s-a îndreptat spre cabine în lacrimi. Astra a fructificat imediat superioritatea. Valentin Gheorghe a trimis mingea în poartă în minutul 43, la o fază inițiată de Denis Alibec.

Poli Iași a început curajos repriza secundă. Platini a șutat puternic, dar pe direcția lui Lazar. Denis Alibec a lovit bara pe contraatac, fază la care Begue a văzut cartonașul galben pentru simulare. Același Platini a reușit să puncteze în minutul 51 cu o lovitură plasată.

Apoi, la 8 minute, centrarea lui Platini l-a lovit pe Belu Iordache în mână, iar centralul George Rădulescu a dictat lovitură de la 11 metri. Andrei Cristea a transformat cu siguranță.

Astra a presat, dar Alibec și Mrzljak nu au fost preciși. Cu 8 minute înaintea expirării timpului regulamentar, Kamer Qaka a fost sancționat cu cartonașul galben pentru o contră cu fotbaliștii giurgiuveni și va rata meciul de etapa viitoare cu fosta formație, FCSB. Prelungirile partidei au adus o șansă rarisimă de egalare, însă camerunezul Jacques Zoua a trimis cu capul pe lângă poartă din doar 4 metri. 

Astra rămâne pe locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off. Poli Iași urcă pentru moment până pe 8, la 3 puncte în spatele adversarei de astăzi. 

CLASAMENTUL ACTUALIZAT

Astra - Poli Iași 1-2
Au marcat: V. Gheorghe '44 / Platini '51, A. Cristea '59 (pen.)

echipele de start

Astra: Lazar - Belu Iordache, Bejan, Cestor, Radunovic - Mrzljak - Begue, N. Roșu, I. Biceanu, V. Gheorghe - Alibec
Rezerve: Silva Santos - Butean, R. Moise, R. Crișan, Bahamboula, L. Buș, Daogari
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Iași: D. Rusu - Gallego, Ov. Mihalache, Frăsinescu, Sin - Qaka - Sanoh,Soares, D. Flores, P. Petre - A. Cristea
Rezerve: Cobrea - Bădic, Chelaru, Zaharia, Panțîru, Enoh, Bekui
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Marin Anastasovici, Giurgiu
Arbitru: George Rădulescu // Asistenți: Daniel Hulubei, Imre-Laszlo Bucsi 

Clasament Liga 1

 

Programul etapei 

Vineri: CSU Craiova - Sepsi 1-1
Sâmbătă:
15:00 Astra - Poli Iași
18:00 Viitorul - Concordia Chiajna
21:00 CFR Cluj - Călărași
Duminică:
17:30 Hermannstadt - FC Botoșani
21:00 Dinamo - FCSB
Luni, ora 21:00 Gaz Metan - FC Voluntari

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.