Nationala

Iar Hagi, după 18 ani! Naționala are din nou un Hagi în lot, la 35 de ani de la debutul lui Gică

Articol de Marius Mărgărit  —  luni, 12 noiembrie 2018

Aseară, la Mogoșoaia, au fost prezenți doar 15 dintre cei 25 de jucători convocați pentru ultimele două partide din faza grupelor Ligii Națiunilor, cu Lituania (17 noiembrie, ora 21:45, la Ploiești, fără spectatori) și cu Muntenegru (20 noiembrie, ora 21:45, la Podgorica).

Ce ironie, s-au antrenat pe un gazon mult mai bun decât cel pe care, doar câteva ore mai târziu, avea să se joace Dinamo- FCSB! Cosmin Contra, proaspăt operat, a venit la antrenament tot cu orteza, dar ajutându-se la mers de două cârje. Se deplasează mai greu decât înainte de operație.

Ianis cu generația lui

La prima sa convocare printre "tricolorii" mari, Ianis Hagi a ținut aproape de colegul de la club, cu Tudor Băluță, care e deja "veteran", are două prezențe la echipa condusă de Contra. La scurta repriză de jonglerii, lui Ianis, degajat și cu zâmbetul pe buze, i s-au mai alăturat Alexandru Cicâldău și portarul Florin Niță.

La ture a alergat tot lângă colegii de generație, Băluță și Pașcanu, iar în dreapta i-a stat Bancu. A prins din mers apoi exercițiile comandate de Contra. Lovește mingea cu ambele picioare, nu e o problemă. Se aude un "Bravo, Ianis!" din partea secunzilor.

La repriza de tenis de picior a făcut echipă cu Băluță, Manea și Niță. Au avut "meci" cu Mitriță, Bancu, Pașcanu și Cicâldău. Ianis a stat pe spate, la serviciu, mai ales pentru Niță, care s-a încumetat la mai multe execuții spectaculoase, printre care și o foarfecă.

Îi băteau ceilalți până când a intervenit Mihalcea: "Gata, e 0-0. De acum se pune! Joacă!". Până la urmă, Ianis și ai lui au câștigat, dar după o confruntare echilibrată.
Contra privea de pe bancă, alături de Pantilimon, singurul "tricolor" prezent la Mogoșoaia, dar care nu s-a pregătit cu restul colegilor. La final, la stretching, Ianis a lucrat tot cu Băluță.

A fost primul pas la echipa națională. După 18 ani de la retragerea lui Gică, România are iar un Hagi!

Jucătorii prezenți la reunire: Pantilimon, Niță, Cr. Manea, Bancu, Săpunaru, Pașcanu, Cicâldău, T. Băluță, P. Anton, Chipciu, N. Stanciu, Mitriță, I. Hagi, C. Deac, Țucudean

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.