Baschet

Fata Anamariei Prodan, cu un pas mai aproape de WNBA » Este doar a doua jucătoare română care reușește această performanță

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 15 noiembrie 2018

Sarah Dumitrescu, 18 ani, fata cea mică a Anamariei Prodan, a semnat ieri, oficial cu Universitatea Mississippi din Conferinţa de Sud-Est (SEC) a NCAA.

Echipa pentru care va juca Sarah evoluează în Divizia 1 a colegiilor americane, nivelul cel mai înalt al baschetului juvenil de peste ocean, ultimul înainte de WNBA, cea mai mare dorință a jucătoarei.

"Sunt bucuroasă că am oportunitatea să practic sportul pe care îl iubesc la următorul nivel. Aş vrea să le mulţumesc tuturor universităţilor care au vrut să mă recruteze. Acestea fiind spuse, sunt entuziasmată să vă anunţ că mi-am luat angajamentul să joc la Universitatea din Mississippi"
Sarah Dumitrescu

La nivel de liceu în SUA, sunt aproximativ 500.000 jucătoare de baschet, dar doar 1,8% ajung să joace în NCAA şi doar 1,3% primesc bursă. Sarah e a doua jucătoare din România, după Cristina Ciocan, care joacă în conferinţa SEC din NCAA.

Sarah Dumitrescu este fostă internaţională de tineret a României şi a avut o linie statistică bună în cadrul competiţiilor de U16 şi U18 la turneele continentale. În ultimul sezon la IMG Academy a strâns medii de 19 puncte, 8 recuperări şi 4 pase decisive.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.