Campionate

GALERIE FOTO Omul care i-a adus lui Bölöni titlul și care e însurat cu o româncă a jucat meciul 100 la națională

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 16 noiembrie 2018

Axel Witsel a jucat meciul 100 la națională la 10 ani de la debut, în victoria Belgiei contra Islandei, scor 2-0. ”Toți fanii mi-au scandat numele. Mi-au încălzit sufletul, la fel ca prezența soției și a fetei mele pe gazon”.

Axel Witsel e strâns legat de România. El a fost cel care, la Standard, a transformat penalty-ul decisiv în play-off-ul pentru titlul cucerit de Loți Boloni în 2009. Și e căsătorit cu o româncă, Raffaela Szabo, născută la Brașov.

 Alături de frumoasa soție și de fata cea mare, Maï-Li, mijlocașul în vârstă de 29 de ani a pășit joi seară pe gazonul stadionului Roi Baudouin. A fost meciul lui. Centenarul. Selecția 100 la 10 ani de la debutul în naționala Belgiei. Dacă ar fi înscris, ar fi avut 10 goluri pentru "dracii roșii". 

Cea mai mare performanță

"Am încercat să urc, de două-trei ori, încercând să marchez, dar nu golul meu era cel mai important. Trebuia să câștigăm", a declarat Witsel. "Toți fanii mi-au scandat numele. Mi-au încălzit sufletul, la fel ca prezența soției și a fetei mele pe teren".

Cu cea mai bună generație din fotbalul belgian, Witsel a reușit cea mai mare performanță: medalia de bronz la Mondialul din Rusia. Și acum, de pe locul 1 în topul FIFA-Coca Cola, e favorită să câștige grupa a 2-a și să se califice în Final Four-ul Ligii Națiunilor. Nu mai are nevoie decât de un egal în Elveția. 

"O seară pe care nu o voi uita niciodată. E o onoare că am reprezentat Belgia în ultimii zece ani și am ajuns la 100 de selecții"Axel Witsel, mijlocaș Belgia

Top 5 selecții Belgia

1. Jan Vertonghen 110
2. Axel Witsel 100
3. Eden Hazard 97
4. Jan Ceulemans 96
5. Timmy Simons 94

9goluri a marcat Axel Witsel pentru naționala Belgiei (2008-2018)

Vezi și: Premoniția lui Wayne Rooney după meciul de retragere de aseară: "El mă va depăși. O să aducă un trofeu acasă"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.