Campionate

Guardiola trăiește periculos: ”Puteți să mă suspendați cât vreți! O fac pentru că oameni curajoși stau acum după gratii”

foto: reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Friday, 16 November 2018

Pep Guardiola s-a întâlnit cu Jordi Cuixart și Oriol Junqueras, liderii mișcării pentru independența Catalunyei. Primul riscă 17 ani după gratii. Al doilea, 25.

Pe 1 octombrie 2017, catalanii au votat pentru despărțirea de Spania. Peste două milioane de oameni, 92% din totalul persoanelor care au participat la referendum, 43 la sută, au spus "Da". Însă mișcarea a fost considerată ilegală de Guvernul spaniol, înăbușind protestele cu bastoane și gaze lacrimogene. Iar liderii au fost arestați.

De atunci, Pep Guardiola i-a susținut de câte ori a avut ocazia. A purtat inclusiv o fundă galbenă la piept în timpul meciurilor din Premier League, deși era interzis orice mesaj politic. Nu i-a păsat. "Puteți să mă suspendați cât vreți, Premier League, UEFA, FIFA, eu tot îi voi sprijini. O fac pentru că oameni curajoși stau acum după gratii", a declarat el după ce a fost amendat.

Joi, managerul lui Man. City i-a vizitat pe cei arestați la închisoarea Lledoners, la o oră distanță nord-vest de Barcelona. S-a fotografiat cu Jordi Cuixart, unul dintre activiști, care riscă o condamnare de 17 ani. "Mesaj din închisoare. Îți mulțumim, Pep, pentru că ne-ai reamintit că munca în echipă nu are limite. Recunoștință eternă", a scris Cuixart pe Twitter.

Guardiola s-a văzut și cu Oriol Junqueras, vicepreședintele Guvernului catalan. Împotriva căruia procurorii au cerut 25 de ani după gratii! 

20.000 de lire sterlinea plătit Pep Guardiola ca amendă pentru funda galbenă purtată pentru catalanii arestați

Vezi și: Un star al Croației i-a înjurat pe spanioli în vestiar: "Le-am arătat că avem ouă mai mari ca ale lor. Sunt o adunătură de jigodii!"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.