Stranieri

Mircea Lucescu, sprijin din Italia într-un moment dificil: "Ceea ce face Guardiola astăzi ne învăța Lucescu acum 20 de ani"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Mircea Lucescu (73 de ani) e la un pas să fie demis de la cârma naționalei Turciei după înfrângerea cu Suedia, scor 0-1. Marele tehnician român primește însă laude din Italia. 

Daniele Adani (44 de ani), fotbalist pe care Mircea Lucescu l-a antrenat în perioada Brescia, a vorbit despre Il Luce în presa din Peninsulă.

"Cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la Mircea Lucescu a fost acela că un fundaş trebuie să acţioneze, nu doar să reacţioneze. În acest fel, atacantul are mai mult de muncă. E pus în situația să alerge mai mult, să gândească mai mult şi, în final, să fie mai obosit.

Ceea ce îi învaţă Guardiola astăzi pe jucătorii săi ne învăţa pe noi Lucescu acum 20 de ani. Nu contează numai să câştigi titluri, ci să deschizi drumuri, să inovezi, iar Lucescu era deasupra tuturor din acest punct de vedere. Ştia jocul ca nimeni altul", a declarat Adani pentru Correire dello Sport.

159 de meciuri are Adani în tricoul celor de la Brescia. De-a lungul carierei a mai evoluat pentru Inter sau Fiorentina

5 prezențe în naționala Italiei are fundașul central

Vezi și: Dezastru pentru Turcia lui Mircea Lucescu! A pierdut acasă și retrogradează în Liga Națiunilor » Scandal pe teren cu Istvan Kovacs: "Ăsta e de roșu"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.