Nationala

VIDEO Tumbakovici, amuzat teribil de un meci de acum 41 de ani! Blatul recunoscut dintre România și Iugoslavia, scor 4-6

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 19 noiembrie 2018

Ljubisa Tumbakovici, selecționerul Muntenegrului, și-a adus aminte de întâlnirile pe care le-a avut cu naționala României de-a lungul timpului.

A rememorat un meci din 1977, când Iugoslavia a bătut-o pe România pe Ghencea cu un scor incredibil, 6-4. Înfrângerea a lăsat-o pe România acasă, așa cum și-ar fi dorit gazdele acelui Mondial din 1978 (Argentina).

Mai mult, fostul fotbalist născut la Belgrad, care acum are 66 de ani, a început să râdă când a vorbit despre acest joc, meci ce a fost considerat, ulterior, ca fiind blat.

Tumbakovici nu a jucat în acel meci însă și-a adus aminte destul de bine de joc. Liță Dumitru, care a fost pe teren, a făcut niște dezvăluri șocante pentru IlfovSport acum 6 ani. "Lucrurile sunt clare acum. Dar atunci nu înțelegeam nimic. Peste ani am aflat că Federația Germană știa amănuntele partidei", a zis Liță.

Argentinienii voiau sub orice formă ca Spania să meargă la Mondial, în dauna românilor și a iugoslavilor. Ar fi oferit facilități economice României, iar în trucarea meciului s-ar fi implicat și familia Ceaușescu.

"Totul a fost premeditat, Sătmăreanu s-a accidentat subit, iar la pauză a intrat anonimul Dobrău. Pe acolo s-au luat toate golurile. Și doctorul naționalei a fost implicat. Ne-a dat niște medicamente aiurea. Unii erau bezmetici pe gazon. N-am dormit 4 nopți după acest meci tâmpit", a povestit Liță.

  • Muntenegru - România este marți, de la ora 21:45, în direct la ProTV și liveTEXT pe GSP.RO 
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.