Handbal

Ce adversari pot avea Craiova și Cisnădie? România are două echipe în grupele Cupei EHF! Cum arată urnele

Articol de Marian Ursescu  —  luni, 19 noiembrie 2018

Două dintre cele trei echipe românești aflate în turul 3 al Cupei EHF au obținut calificarea în grupe. Doar SCM Rm. Vâlcea a fost eliminată de danezele de la Ikast Herninig. În schimb, deținătoarea trofeului, SCM Craiova, și revelația Măgura Cisnădie, continuă traseul în Europa.

16 echipe au rămas pe tabloul Cupei EHF, acestea urmând să fie împărțite joi, la tragerea la sorți, în patru grupe de câte patru echipe.

Federația Europeană de Handbal a stabilit și urnele pentru tragerea la sorți, Craiova fiind trimisă în urna a doua, iar Cisnădie în ultima. În prima urnă vor intra echipele care au picat din Liga Campionilor. Două echipe din aceeași țară nu pot nimeri în aceeași grupă, astfel că formațiile românești nu se vor întâlni între ele.
Grupe de foc

Joi, la ora 12:00, la Viena, se vor stabili adversarii româncelor. Și Craiova, dar și Cisnădie pot da peste echipe extrem de valoroase. O grupă de foc pentru Craiova ar fi cu Bietigheim, Storhammar și Ikast-Herning. Pentru Cisnădie, cea mai grea grupă ar fi cu Bietigheim, Siofok și Viborg.

Craiova a avut anul trecut un parcurs senzațional, echipa pregătită de Bogdan Burcea eliminând pe rând Debrecen, Randers, Kuban Krasnodar, Lada Togliatti, Kastamonu, iar în mare finală, au trecut de Vipers Kristianstad. 

Iată cum arată urnele

Urna 1
Podravka Koprivnica (Croația)
BBM Bietigheim (Germania)
Larvik HK (Norvegia)
IK Savehof (Suedia)

Urna 2
Team Esbjerg (Danemarca)
Besancon Feminin (Franța)
Siofok KC (Ungaria)
SCM Craiova (ROMÂNIA)

Urna 3
Viborg HK (Danemarca)
Super Amara Bera Bera (Spania)
TUSSIES Metzingen (Germania)
Storhammar Handball (Norvegia)

Urna 4
Ikast Herning (Danemarca)
Nykobing Falster (Danemarca)
Măgura Cisnădie (ROMÂNIA)
Kuban Krasnodar (Rusia)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.