Campionate

Pep Guardiola, acuzat de un fost mare internațional german pentru eșecul naționalei: "E vina lui! Ne-a păcălit pe toți"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 19 noiembrie 2018

Pep Guardiola a devenit ținta lui Hans Peter Briegel, un fost mare jucător german. Fostul tehnician al lui Bayern Munchen, actualmente la Manchester City, este criticat pentru filozofia de joc pe care o are.

Mai mult, Briegel crede că și situația în care a ajuns naționala Germaniei, eliminată încă din faza grupelor la Campionatul Mondial, este tot din vina lui Pep Guardiola.

"E vina lui. Ne-a păcălit pe toţi spunând că pentru a câştiga e suficient să ai posesia mingii 75% din timp. Nu e deloc adevărat. În fotbal, rezultatul este mult mai important decât controlul unui meci. Să ai multă vreme balonul nu e suficient pentru a câştiga. Franţa a oferit demonstraţia supremă la acest capitol", a zis Briegel pentru La Repubblica.

Pep Guardiola a fost antrenor la Bayern timp de 3 ani. A adunat 161 de meciuri pe banca bavarezilor, câștigând 121 dintre ele. A câștigat 3 titluri, două Cupe, o Supercupă a Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Hans-Peter Briegel (61 de ani) a jucat în cariera sa la Kaiserslautern, Hellas Verona și Sampdoria. Fostul fundaș a strâns 72 de meciuri în naționala Germaniei, pentru care a marcat de 4 ori, fiind campion european în 1980.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.