Campionate

S-a speriat de moarte! Diagnosticat cu probleme la inimă, Strinic a revenit la antrenamente: ”M-am temut”

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday, 23 November 2018

Strinic a revenit la pregătirile Milanului, după ce 18 august medicii îi interziseseră să se antreneze croatului de 31 de ani, descoperindu-i o hipertofie cardiacă: ”M-am temut că trebuie să mă retrag”.

Trei luni de chin s-au încheiat joi pentru vicecampionul mondial din Rusia. Ivan Strinic poate zâmbi din nou, după ce a depășit o mare cumpănă. "M-am temut pentru viața mea și mă gândeam că trebuie să mă retrag. Am fost fericit când medicii mi-au dat voie să-mi reiau antrenamentele", a declarat fundașul croat. La 31 de ani, i se găsise o problemă gravă de sănătate, hipertrofie cardiacă, incompatibilă cu sportul de performanță.

Aplaudat de Gattuso

Venit liber de contract în vară la Milan, Ivan își povestește calvarul: "Nu știam ce înseamnă această boală și primul gând a fost la familia mea. Am trăit o perioadă foarte dificilă. S-a dus însă repede și eu sunt gata de o nouă aventură. Colegii și antrenorul Gattuso mi-au făcut o primire emoționantă și m-au aplaudat la Milanello. Nu mi s-a întâmplat niciodată să lipsesc așa mult, dar sper să revin pe 22 decembrie, în ajunul Crăciunului, la meciul cu Fiorentina. Am luat pregătirea de la zero, alergări și bicicletă, e greu totuși să fac previziuni".

43 de meciuria jucat Strinic în ultimele 4 sezoane în Serie A, la Napoli și Sampdoria. Are 49 de selecții la naționala Croației 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.