Nationala

Nu e glumă! Miniștrii Sportului din România, Serbia, Bulgaria și Grecia s-au întâlnit la Belgrad pentru a discuta candidatura comună pentru Mondialul din 2030

Constantin Bogdan Matei, stânga, și omologii săi

Articol de Theodor Jumătate  —  sâmbătă, 24 noiembrie 2018

La început totul părea o glumă, o utopie, dar ideea candidaturii "Balcanilor uniți" pentru organizarea Mondialului din 2030 se menține.

Vineri, miniștrii Sportului din România (Constantin Bogdan Matei), Serbia și Bulgaria, plus secretarul de stat din Ministerul grec al Culturii și Sportului, s-au întâlnit la Belgrad pentru a discuta acest proiect.

"Ar aduce beneficii uriașe țărilor noastre", a afirmat Vanja Udovicici, reprezentantul sârb, pentru Sportski žurnal. "Ne asumăm o imensă provocare. Vrem să intrăm în competiție cu cele mai mari țări ale lumii încercând să atragem Mondialul în regiunea noastră".

Dacă "Balcanii uniți" vor candida, șansele de a obține organizarea CM 2030 sunt minime. Până acum, sunt oficial trei candidaturi: Anglia, Argentina/Uruguay și Maroc/Algeria/Tunisia.

"La reuniune am căzut de acord asupra primilor pași și am arătat toți hotărârea de a merge până la capăt. Vom face totul pentru a câștiga. Știm însă că va fi extrem de dificil"
Vanja Udovicici, ministrul sârb al Sportului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.