Handbal

ROMÂNIA A - ROMÂNIA B 33-24. Victorie pentru Euro! Prima echipă a României e cu toate motoarele pornite pentru competiția iernii în handbalul feminin

+4 Foto
România A - România B, foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 24 noiembrie 2018

România A a trecut de România B cu 33-24 în finala competiției și e gata de Campionatul European, care începe pe 29 noiembrie în Franța.

Toate orgoliile s-au azvârlit ieri pe parchetul Sălii Polivalente bucureștene, când cele două selecționate ale României, A și B, s-au înfruntat în finala Trofeului Carpați.

Privite din tribune de foste glorii, cu ochi atenți și experimentați, handbalistele ambelor reprezentative au vrut să arate tot ce pot face. A rezultat un duel purtat într-un ritm iute, cu acțiuni rapide și mingea în continuă circulație, dar în care au ieșit pe marginea scenei ambii portari, Denisa Dedu de la România A și Adriana Ciucă de la România B.

Tricolorele mici au ținut piept foarte bine în prima repriză, până la jumătatea ei, când s-au și apropiat cel mai mult de adversare, 8-9. Apoi însă, succesiunile de faze ale "consacratelor" au dus la o desprindere serioasă, 15-8, în șapte minute, tot atâtea de secetă pentru România B.

Antrenorul Ambros Martin a retras-o pe bancă pe Neagu în jumătatea secundă a reprizei, căutând să arunce în focuri cât mai multe jucătoare și să încerce cât mai multe variante. Așa s-a ajuns să se înscrie de pe toate posturile, de la o extremă la alta, bifând orice căsuță.

Opoziție curajoasă

Chiar și așa, acoperite de valul golurilor, fetele de la România B au evoluat curajos. Zamfirescu și Bazaliu au avut acțiuni individuale de responsabilitate și, rând pe rând, au izbutit să perforeze poarta multe dintre handbalistele de pe foaia lui Horațiu Pașca.

Scenariul s-a prelungit și în partea a doua. Scheme, combinații, unele, destule, reușite, altele mai puțin, tricolorele mici acuzând puțin oboseala, fizică și mentală de după victoria extraordinară contra Rusiei din prima zi.

Și un scor concludent la final, 33-24, pentru România A, ultima verificare oficială înaintea Campionatului European din Franța. Acolo unde va debuta chiar de ziua națională, pe 1 decembrie, contra Cehiei.

  • ROMÂNIA A 33 (21)
    Laslo 5, Dragut 4, Pintea 4, Neagu 3, Perianu 3, Buceschi 3, Chiper 2, Ardean Elisei 2, Florică 2, Băcăoanu 2, Rațiu 2, Udriștoiu 1. Antrenor: Ambros Martin
  • ROMÂNIA B 24 (12)
    Zamfirescu 5, Târșoagă 4, Bazaliu 3, Boian 3, Popa Iuganu 3, Ostase 2, Polocoșer 1, Bucur 1, Lazăr 1, Seraficeanu 1. Antrenor: Horațiu Pașca
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.