Eu nu cred că noul ministrul de la Tineret și Sport este lipsit de perspective. Un om, Constantin Bogdan Matei, suplinitor de Educație Fizică, a luat la titularizare în primul an 2,75, în 2006.
A pus burta pe carte și după 6 ani – mai mult decât i-a luat să facă facultatea – a reușit să ia peste 7 și să devină titular.
Ca profesor. Până la „titular la minister” a mai fost un pas important. De fapt, o catapultă: carnetul de partid.
De la decizia cu 3 trandafiri pe copertă, parcursul a fost ascendent:
2011 – membru de partid – PSD
2012 – ia titularizarea la Educație Fizică (după 6 ani)
2013 - este numit director adjunct la școala unde preda
2015 – devine doctorand la Universitatea de Sport
2016 – ales senator de Vâlcea pe listele PSD
2018 – este desemnat ministru
Un traseu și un șir de victorii ale omului care strânge din dinți. Care adună frustrări, se luptă cu ele și iese din anonimat. Unii inventeză și se umplu de bani. Alții știu cum să multiplice banii. Domnul Matei a știut să aleagă. A ales cu inspirație.
La vârsta de 25 de ani, domnul Matei lua nota 2.75.
Tot la 25 de ani, Hammurabi devenea regele Babilonului. 40 de ani mai tîrziu, scria legile care îl încurcă pe senatorul Matei peste 3800 de ani: Codul lui Hammurabi.
Domnule ministru doctorand, nu asta vă definește! Eu cred că determinarea dumneavoastră este admirabilă și va aduce beneficii atât tinerilor greu încercați, cât și Sportului care rabdă de de mulți ani, ca un martir, prostul management.
Sper doar atât - dacă ați apucat să căutați pe google cine a fost Hammurabi - să lucrați cu mare atenție, acum sunteți titular a doua oară.
Cum zice Codul:
Dacă grădinarul nu și-a făcut treaba bine, iar plantele suferă, el va plăti pierderea în funcție de producția vecinului.
{{text}}