Liga 1

FCSB - GAZ METAN // Nicolae Dică primește o veste extraordinară » Nu spera la întăriri până la finalul lui 2018

FOTO: Sportpictures.eu

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  miercuri, 28 noiembrie 2018

FCSB înfruntă Gaz Metan Mediaș duminică, de la 20:00. Nicolae Dică poate alinia din nou, după mai mult de două luni, o linie de apărare în care toţi jucătorii să evolueze fix pe poziţia care le defineşte profilul.

Improvizaţiile s-au terminat. Măcar în defensivă, FCSB se pregăteşte de o formulă extrem de atractivă pentru meciul din etapa următoare, când adversară îi va fi Mediaşul. Dică se va putea baza, faţă de confruntarea din Copou, cu Poli Iaşi, pe Romario Benzar şi Bogdan Planici. Ambii au fost suspendaţi şi acum vor avea drept de joc. În plus, stoperul sârb s-a refăcut complet după recidiva suferită în finalul Derby-ului cu Dinamo.

Cum şi Bălaşa şi-a revenit, Dică va apela în centrul apărării la cuplul de stoperi consacrat, Planici-Bălaşa. Benzar va fi fundaş dreapta, iar pe stânga va evolua Alexandru Stan.

Singurele două meciuri de Liga 1 în care s-a apelat la această defensivă s-au terminat cu rezultate pozitive pentru FCSB: 1-1 la Cluj, cu rivala CFR, şi 2-0 cu Călăraşi, meci jucat la Voluntari. Confruntarea cu Dunărea, disputată pe 23 septembrie, a fost ultima în care nu s-a apelat la improvizaţii.

De atunci, în toată această perioadă, de peste două luni, FCSB n-a primit gol într-un singur meci, cel cu Astra, 1-0, când adversarul a ratat un penalty prin Llullaku şi a ratat o ocazie monumentală, în final, prin camerunezul Zoua. 

Echipa probabilă cu Gaz Metan

Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Bălaşa, Al. Stan - Nedelcu, Teixeira - Man, Moruţan, Fl. Tănase - Rusescu

11 jucători, în afara portarilor, au evoluat în defensivă pe parcursul meciurilor din actualul sezon: Jakolis, R. Benzar, Bălaşa, Planici, Nedelcu, L. Filip, J. Morais, Zlatinski, Momcilovici, Al. Stan şi M. Roman I.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.