Liga 1

Dat de gol! De ce a ajuns rezervă de lux jucătorul care a impresionat în Liga 1 la început de sezon

expl.foto Ongenda a dat un gol cu Astra (1-1) în august și altul cu CFR (1-5) la începutul lui noiembrie // FOTO Ionuț Tabultoc

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 29 noiembrie 2018

Ongenda a ajuns rezervă de lux tocmai când moldovenii sperau să fie un fotbalist de un milion de euro. ”Să lase gradele jos și va reuși să redevină de PSG”, este de părere finanțatorul Iftime.

A jucat alături de Ibrahimovic și de Cavani la PSG, dar îi este greu să mai prindă primul "11" la Botoșani. Hervin Ongenda a început această ediție prin a impresiona, apoi s-a stins pe parcurs.

În ultimele două etape, cu Hermannstadt (1-1) și cu Craiova (2-1), a prins doar finalurile de meci. Moldovenii sperau să obțină în 2019 un milion de euro pe mijlocașul ofensiv de 23 de ani adus gratis în vară, însă jocul lui Hervin este mai înghețat decât vremea de afară.

"A cam ajuns repetent la certitudini, deși e premiant la așteptări. Îi este și un pic cam greu acum, fiindcă după accidentarea lui Oaidă, cu regula Under 21, antrenorii l-au introdus pe Lorand Fulop acolo și joacă bine copilul. Apoi, pe benzi sunt Golofca și Fabbrini, pe care n-ai cum să-i scoți acum. Lucrăm cu Ongenda și cu familia, și cu impresarul, ca el să crească aici, pentru a ajunge din nou la nivel de PSG.

Dar trebuie să facă mai mult decât o demonstrație de fotbal de un sfert de ceas sau un joc pe anotimp. E un pic cam infatuat, «eu joc doar 20 de minute?!», trebuie să dea gradele jos și va reuși, că are calitate", a spus finanțatorul Valeriu Iftime pentru Gazeta Sporturilor, referindu-se la decarul care are doar 3 partide din 15 ca integralist. 

2 goluri și un assist a reușit Ongenda în 15 meciuri pentru Botoșani

350.000 €este cota francezului conform transfermarkt

"Steaua, CFR și Craiova au bătut deja la ușa celor de la Botoșani pentru un transfer în ianuarie. Totuși, visul lui Ongenda este Serie A. SPAL și Udinese îl monitorizează, dar în mintea fotbalistului e Milanul lui Leonardo, fostul său director sportiv de la PSG" Gianluca DiMarzio, jurnalist italian

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.