Handbal

15 bărbați, o singură femeie » Analiza celor 16 selecționeri ai echipelor de la Campionatul European de handbal » 3 dintre ei au trecut pe la București

FOTO: GSP

Articol de Marian Ursescu  —  Friday, 30 November 2018

Helle Thomsen, fosta antrenoare de la CSM Bucureşti, în prezent pe banca Olandei, e singura femeie prezentă pe banca tehnică ale uneia dintre cele 16 formaţii de la Europeanul de handbal feminin.

Interesant de urmărit evoluţia echipelor la turneul din Franţa, şi din perspectiva antrenorilor care le pregătesc de pe margine. Cei mai vechi tehnicieni au şi cel mai bun palmares. E vorba de rusul Evgheni Trefilov, care a antrenat, cu o pauză de 4 ani, "naţionala" Sbornaia din 1999, ducând-o de patru ori la titlul mondial şi o dată la cel olimpic!

Niciodată însă la cel european. Şi mai mult decât Trefilov, cu doi ani, a stat pe banca Franţei Olivier Krumbholz. Tehnicianul s-a întors pe banca Franţei într-o perioadă în care echipa intrase într-o pasă proastă şi a câştigat al doilea titlu mondial.

Trei tehnicieni au trecut pe la Bucureşti

Dintre cele 16 echipe prezente la Euro 2018, 6 au recurs la tehnicieni străini: România, Germania, Muntenegru, Norvegia, Olanda şi Ungaria. Danemarca are cei mai mulţi reprezentanţi, trei, urmată de Spania şi Suedia, cu câte doi.

Trei dintre antrenorii echipelor naţionale din Franţa au trecut pe la CSM Bucureşti: Kim Rasmussen, Helle Thomsen şi Per Johansson, ultimul chiar în două rânduri.

Helle Thomsen e singura femeie pe băncile tehnice, ea având succes cu reprezentativa Olandei. Kim Rasmussen, antrenorul Ungariei, şi Henk Groener, cel al Germaniei, sunt singurii care au mai antrenat şi o altă naţională, Kim pe cea a Poloniei, Henk pe cea a Olandei.

Slovenul Uros Bregar e cel mai tânăr tehnician de la Euro, la 39 de ani, în timp ce decanul de vârstă este sârbul Ljubomir Obradovici, la 64 de ani.

Antrenorii celor 16 echipe

Vezi și:

Luna marilor speranțe » Suntem printre primele favorite la medalii Ă cum arată lotul, care e programul și care poate fi marele nostru atu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.