Handbal

ULTIMA ORĂ Dinamo și-a aflat adversara din play-off-ul pentru "optimile" Ligii Campionilor » Când se joacă meciurile

FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 02 decembrie 2018

Dinamo București a terminat grupa D a Ligii Campionilor pe prima poziție și va juca play-off-ul pentru "optimi" cu Sporting Lisabona.

Dinamo, prima echipă românească care trece de grupele celei mai importante competiții inter-cluburi de la schimbarea sistemului competițional, va evolua în play-off-ul pentru calificarea în optimi cu ocupanta locului 2 din grupa C.

În această seară s-a jucat ultimul meci de care depindea clasamentul final al grupei C dintre Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca) și Sporting Lisabona (Portugalia). Nordicii s-au impus dramatic cu 29-28, ceea ce înseamnă că portughezii vor rămâne pe locul secund la egalitate cu Tatran Presov (Slovacia). Astfel, Dinamo va juca play-off-ul cu Sporting Lisabona, deoarece lusitanii sunt avantajați de rezultatele directe.

Prin câștigarea grupei, Dinamo și-a asigurat disputarea returului în Stefan cel Mare. Partida tur se va juca în perioada 20-24 februarie, iar returul între 27 februarie – 3 martie.

Play-off-ul pentru optimi: Sporting Lisabona (Por) - Dinamo București  Wisla Plock (Pol) - Bjerringbro-Silkeborg (Den)

Formatul actual al Ligii Campionilor presupune două niveluri valorice. Echipele de top au fost repartizate în grupele A și B, iar cele din eșalonul al doilea în grupele C și D. Formațiile clasate pe primul loc în A și B merg direct în sferturile de finală, iar cele de pe locurile 2-6 în "optimi". În timp ce primele două formații din grupele C și D sunt nevoite să susțină un baraj pentru optimi de finală.

 Clasamente finale:

Vezi și: Dinamo termină pe locul 1 grupa din Liga Campionilor! Ce s-a întâmplat în Ademar - Elverum și când își află adversara

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.