Handbal

Gafă monumentală a lui Evgheni Trefilov la Europeanul de handbal! » Eroarea o putea costa scump pe Rusia

FOTO: Arhivă GSP

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 02 decembrie 2018

Rusia a învins Muntenegru cu 24-23 şi a obţinut a doua victorie în grupa B la Euro 2018. Antrenorul Evgheni Trefilov a făcut însă o greşeală impardonabilă în minutul 59, care era să coste echipa sa. Până la urmă fetele şi-au salvat tehnicianul! Ce s-a întâmplat, de fapt?

  • România își continuă aventura de la Europeanul de handbal luni, împotriva Germaniei, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1 de la ora 19:00!

În minutul 57 şi 18 secunde, Trefilov a cerut time-out, a dat indicaţii şi le-a cerut fetelor să joace cu mintea! Marina Sudakova a marcat din extrema dreaptă şi Rusia trecea la conducere, 23-22 după mult timp.

Muntenegrencele s-au năpustit în atac, dar Katarina Bulatovici a făcut fault. Mai erau două minute, Rusia în atac cu un gol avantaj. Minutul 58.21! Trefilov a apăsat încă o dată pe butonul de time-out, dar Rusia nu mai avea voie la timp de odihnă!

Conform regulamentului, în ultimele 5 minute, o echipă poate solicita un singur time-out! Rusia a pierdut mingea şi a primit şi două minute de eliminare. Pe atac, Jaukovici a egalat, marcând al 12-lea său gol în meci. Când mai erau 47 de secunde, aceeaşi Sudakova a mai înscris o dată de pe extrema dreapta şi a dus Rusia în avantaj, 24-23.

Echipa pregătită de Per Johansson şi Adi Vasile a pornit vijelios în ofensivă, ca să egaleze, dar aceeaşi Katarina Bulatovici a pierdut mingea, recuperată de Daria Samokina. Campioana olimpică a câştigat astfel al doilea meci, după ce învinsese şi Franţa!

În aceeaşi grupă, Franţa-Slovenia 30-21.  În grupa A, Suedia a învins dramatic Serbia, 22-21, iar Danemarca a trecut de Polonia 28-21.

Vezi și: Gyor plătește o sumă importantă pentru o jucătoare de bază a României » Prestația din debutul de la EURO i-a convins pe maghiari

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.