Liga 1

OFICIAL Revine "Intertoto"! UEFA a creat o competiție intercluburi și pentru România: toate detaliile

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 02 December 2018

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat în această seară înființarea unei noi competiții intercluburi! Aceasta se va numi UEFA Europa League 2 și va debuta în 2021. 

de Dănuț Pitaru

Noul proiect aduce aminte de defuncta Intertoto, competiție la care s-a renunțat în 2008. O diferență e că în grupele acesteia meciurile se jucau într-o singură manșă. 

Iată ce presupune formatul noii competiții UEFA: 

  • 32 de echipe vor participa în grupe;
  • Vor fi 8 grupe a câte 4 echipe, urmate de "optimi", "sferturi", semifinale și finală;
  • Înaintea "optimilor", echipele clasate pe locul doi în grupe vor disputa o rundă eliminatorie cu echipele venite de pe locul 3 din grupele Europa League. Totodată, cluburile de pe locul 2 în grupele EL vor da baraj de calificare în "optimi" cu locul 3 din grupele UCL;
  • În total, se vor juca 141 de partide pe durata a 15 săptămâni, exact ca în EL;
  • Meciurile se vor disputa joia;
  • Câștigătoarea noului turneu va fi calificată direct în ediția următoare a EL;
  • Prin noul format, UEFA garantează că 34 de țări vor fi reprezentate în cele 3 competiții europene. În prezent, minimul garantat era de 26.
  • Practic, țări precum România, care nu a avut nicio reprezentantă în grupe în acest sezon al EL și UCL, vor avea o șansă în plus de a fi angrenate în competițiile europene. 

"Vor fi mai multe meciuri pentru cluburi, mai multe Federații reprezentate la startul grupelor competițiilor. Cluburile și-au dorit o șansă în plus de a participa în competițiile europene" Aleksander Ceferin, președinte UEFA

Comitetul Executiv a aprobat astăzi și o creștere a sumelor garantate la start pentru participarea în Europa League, fără a preciza și în ce cuantum.

Detaliile privind modul în care se va calcula coeficientul european în noua competiție vor fi finalizate în 2019, anunță în încheiere site-ul UEFA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.