Handbal

ROMÂNIA - GERMANIA 29-24 // Cristina Neagu, direct în istorie! A devenit cea mai bună din toate timpurile după repriza excelentă din meciul cu Germania

FOTO: Marius Ionescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 03 decembrie 2018

Cristina Neagu, 30 de ani, a făcut o primă repriză impresionantă în meciul cu Germania de la Campionatul European de handbal. "Tricolorele" s-au impus cu 29-24, iar cea mai valoroasă jucătoare a reușit cinci goluri, depășind un record istoric.

Cu cele cinci goluri marcate în prima repriză, interul celor de la CSM București a devenit cea mai bună marcatoare all-time la Campionatul European de handbal!

Cristina Neagu a acumulat 206 goluri, devansând-o pe unguroaica Agnes Farkas, retrasă din activitate, care avea 205 goluri. Pe locul 3 în acest top se află nemțoaica Grit Jurack, la rândul său retrasă din handbal, cu 194 de goluri. 

E încununarea unei cariere de vis pentru Cristina Neagu, desemnată de trei ori cea mai bună jucătoar a lumii, în 2010, 2015 și 2016. 

Cel mai bun rezultat obținut de Cristina Neagu la un European a fost la turneul final din Danemarca și Norvegia din 2010, competiție la care România a obținut bronzul. Atunci, Cristina Neagu a fost golgeterul Europeanului, cu nu mai puțin de 53 de goluri înscrise.

Citește AICI cronica partidei dintre România și Germania!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.