Stranieri

Ce ghinion pentru Cristi Ganea la debutul în La Liga după 5 luni de așteptare!

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 04 decembrie 2018

La debutul pentru Athletic în La Liga, Cristi Ganea (26 de ani) a suferit o contuzie intercostală în deplasarea cu Levante, pierdută 0-3, după ce s-a ciocnit cu Roger, și a fost înlocuit în minutul 50. Bilbao încasase primul gol chiar înaintea pauzei din lovitura liberă provocată de fundașul român.

La doar cinci zile după ce debutase la Bilbao, la 4-0 cu Huesca în Cupa Regelui, Cristi Ganea și-a îndeplinit visul de a juca în La Liga. Nu era anunțat titular, deși primele două variante de fundaș stânga, Yuri Berchiche și Balenziaga, erau out, primul suspendat și celălalt accidentat.

Eduardo Berizzo l-a surprins plăcut însă și a început cu el la mijloc împotriva lui Levante pe banda stângă! Poziție pe care îl mai testase la antrenamente.

A ieșit în aplauze

Fostul jucător al Viitorului n-a acuzat tracul debutului, a participat la construcție, i-a centrat o dată lui Aduriz și a acoperit flancul în defensivă. Până în minutul 45+4, când gazdele au deschis scorul.

"A comis un fault inocent, ce nu era absolut necesar. Din nefericire, centrarea ce-a urmat s-a transformat în golul lui Chema", a scris El Correo. 0-1 la pauză și ghinionul l-a lovit mai rău la reluare.

Tot în minutul 49, s-a ciocnit violent cu Roger și nu a mai putut continua de durere. A ieșit pe targă în aplauzele publicului, fiind înlocuit cu Susaeta.

"Contuzie intercostală toracică zonă inferioară dreapta", e diagnosticul pus aseară de medicii clubului basc. Și coșmarul a continuat pentru Athletic, care a mai primit două goluri și rămâne pe locul 18, retrogradabil.


Captură TV Digi Sport

Pentru cele 50 de minute, fundașul român a primit linie în Marca și în AS

"Ce zi nefastă! Ganea n-a fost cel mai slab basc, dar n-a oferit un debut bun și a terminat meciul accidentat. Iar Bilbao a atins fundul prăpastiei și Berizzo riscă demiterea" AS, cotidian spaniol

67 de minute a prins Ganea în acest sezon la Bilbao. Primele 17 au fost în turul "16"-imilor Cupei Regelui, cu Huesca. A mai fost o dată rezervă, cu Getafe, în campionat

13 etape fără succes în LaLiga e seria negativă record stabilită luni de Bilbao, care n-a avut niciodată doar o victorie în primele 14 etape

1.500.000 €a costat transferul lui Ganea de la Viitorul la Bilbao, cu care are contract până în iunie 2021

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.