Liga 1

"Tati" lor » Miriuță e peste Dică, Hagi și Rednic! "Corigentul" sezonului trecut a devenit premiantul stagiunii în curs

Miriuță a reușit 4 victorii și o remiză în 6 meciuri pe banca lui Hermannstadt

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 04 decembrie 2018

”Tati” Miriuță a preluat-o din mers pe promovata Hermannstadt, dar a făcut o treabă nemaipomenită: 13 puncte în 6 meciuri, adică 72,2 la sută din cele puse în joc. Și e pe 2 în ierahia randamentului, înaintea multor nume consacrate. 

Cine și-ar fi închipuit? Tocmai Vasile Miriuță, "corigentul" sezonului trecut, cu mandate modeste și la Chiajna, și pe banca lui Dinamo, e premiantul stagiunii în curs! Pe locul secund într-un clasament al randamentului, alcătuit în funcție de procentajul punctelor bifate din cele puse în joc în meciurile în care s-a aflat pe bancă.

Lider e Antonio Conceicao, care a preluat-o pe CFR în etapa a 2-a, de la Edi Iordănescu, și a reușit s-o readucă în vârf după un start șovăitor. Dar vorbim de campioana en titre și de un lot de 24 de karate, pe care portughezul a știut să-l managerieze.

Fără experiență, fără fani

"Tati" a urcat pe podium cu o promovată, Hermannstadt, pe care a găsit-o în poziția a 13-a, penultima, la sosirea sa în Sibiu. O echipă handicapată nu numai de lipsa de experiență pe prima scenă, ci și de faptul că-și dispută meciurile de acasă în "exil", la Târgu Mureș.

Chiar și în aceste condiții, Miriuță a reușit un procentaj mai bun (72,2%) decât Nicolae Dică (FCSB, 66,6%) sau "greii" Gică Hagi (Viitorul, 62,7%), antrenorul anului 2017, și Mircea Rednic (Dinamo, 38,9%). Dică are la dispoziție un lot spilcuit cu vedete, poate cel mai valoros din Liga 1.

Hagi, în schimb, plătește tribut propriei politici, de a înstrăina talentele pe care le crește și de a promova constant tineri de la Academie. Puștii joacă plăcut ochiului, într-un 4-3-3 fix, însă lipsa de experiență la nivelul primei ligi și inconstanța în evoluții specifică vârstei își spune uneori cuvântul.

Iar Rednic a "plonjat" în plină criză la Dinamo. Cea mai profundă din istoria clubului. Poate că n-are un efectiv de play-off, dar este oricum peste "materialul" de care dispune Miriuță la Hermannstadt. Pe "Puriu" l-a costat însă scump lipsa de diplomație, modul în care și-a desființat jucătorii, afectându-i psihic.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.