Campionate

Ce s-a întâmplat la gala Ballon d'Or i-a scandalizat și pe marii tenismeni: "De ce trebuie să suporte asemenea nenorociri?"

+2 Foto
Andy Murray / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 05 decembrie 2018

Andy Murray (31 de ani, 259 ATP), triplu câștigător de turnee de Mare Șlem, condamnă în termeni extrem de duri momentul controversat petrecut la Paris, la decernarea premiului pentru cea mai bună jucătoare de fotbal din lume, când câștigătoarea Ada Hegerberg (23 de ani) a fost pusă într-o postură jenantă de DJ-ul Martin Solveig. 

"Un alt exemplu de sexism ridicol care încă există în sport. De ce femeile trebuie să suporte asemenea nenorociri? Ce întrebări le-au fost puse lui Mbappe şi Modric? Îmi imaginez că despre fotbal.

Şi pentru cei care cred că subiectul e mai mediatizat decât e cazul, pentru că a fost doar o glumă, am un mesaj: nu a fost! Am fost implicat în sport toată viaţa, iar nivelul de sexism e incredibil", a scris Murray în contul său de InstaStory.

  • CONTEXT: Ada Hegerberg (23 de ani), jucătoare la Lyon, a fost invitată pe scenă să primească trofeul și a fost pusă într-o situație jenantăIneditul prezentator al galei, celebrul DJ francez Martin Solveig, a încercat să destindă atmosfera cu o glumă, însă a avut o replică ofensatoare, care poate fi interpretată drept sexistă. El a rugat-o pe Hegerberg să pregătească intrarea în scenă a lui Mbappe cu un "twerk", adică dansul provocator bazat exclusiv pe mișcările ritmice ale posteriorului. "Știi cum se face?", a întrebat-o Martin pe Ada. 

Vezi și: VIDEO+FOTO Derapaj pe scena de la Paris » Cel mai controversat moment de la gala Balonului de Aur: inclusiv Mbappe a rămas mască!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.