Handbal

Campionatul European de Handbal // Norvegia îşi reface golaverajul cu Ungaria, dar stă la mâna României pentru calificarea în semifinale

Loke, autoare a 7 goluri din 7 aruncări împotriva Ungariei FOTO: EHF

Articol de Marian Ursescu  —  Saturday, 08 December 2018

Norvegia a dat de pământ cu Ungaria, scor 38-25, dar stă la mâna României în lupta pentru calificarea în semifinale.

  • Cele 12 echipe calificate au fost împărțite în două grupe de 6 echipe. Primele două din fiecare grupă se califică în semifinale;
  • România debutează în grupa principală duminică, de la 19:00, împotriva Olandei. Partida e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Ungaria a fost demolată de Norvegia, în primul meci al celor două formaţii în grupa principală de la Nancy. Campioana Europei venea după înfrângerea la scor cu România şi a încercat să arate o cu totul altă faţă.

Echipa lui Thorir Hergeirsson a jucat în mare viteză, s-a apărat exact, iar portarul Katrine Lunde a fost iar la înălţime. Maghiarele nu au putut face faţă ritmului impus de nordice şi au scos aproape la fiecare atac mingea din poartă. A fost 19-12 la pauză, cu recital dat de pivotul Heidi Loke, cea care e încurajată din tribună de fiul său cel mare.

În partea a doua diferenţa a crescut, ajungând şi la 14 goluri diferenţă: 36-22. Norvegia a jucat în ultimele 10 minute cu rezervele, dar chiar şi aşa Ungaria nu a putut reveni. Camilla Herrem a ieşit şi ea la rampă cu aruncările sale "învârtite", dar MVP-ul partidei a fost, de departe Stine Oftedal, centrul campioanei Ungariei, Gyor.

S-a terminat 38-25 pentru campioana Europei, care încă speră să mai prindă semifinalele. Stă însă la mâna României care trebuie să bată Olanda, în meciul de duminică seara. Dacă acest lucru se va întâmpla, Norvegia trebuie să mai învingă doar Olanda şi Spania. Un lucru posibil şi deloc fantezist pentru septupla campioană continentală.

La felul cum joacă Ungaria, greu de crezut că poate pune probleme României. România ar putea fi calificată, însă, pe 12 decembrie, la ora meciului cu maghiarele.

Clasament GRUPA PRINCIPALĂ II

Echipă Meciuri Golaveraj Puncte
1. România 2 60-47 4
2. Olanda  2 56-52 4
3. Germania 3 86-84 4
4. Norvegia 3 93-89 2
5. Ungaria 3 82-92 2
6. Spania 3 76-89 0

Programul României din grupa principală

  • România - Olanda, 9 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
  • România - Spania, 11 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
  • România - Ungaria, 12 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.