Campionate

Caz incredibil la Balonul de Aur: o persoană care nu există a votat în anchetă + Site-ul pe care-l reprezenta s-a închis de 6 ani

FOTO: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  sâmbătă, 08 decembrie 2018

Croatul Luka Modrici a cucerit Balonul de Aur, întrerupând duelul Messi - Ronaldo, ce dura de un deceniu. Dar în anchetă s-au strecurat și erori. Una, chiar foarte mare. Unul dintre ziariștii care ar fi votat în ancheta France Football nu există. Iar site-ul pe care l-ar fi reprezentat s-a închis în urmă cu șase ani.

Este vorba de jurnalistul din Insulele Comore (stat aflat la nord de Madagascar, în Oceanul Indian). Potrivit publicației locale Al-Watman, nimeni nu-l cunoaște pe Abdou Boina, care l-a votat pe Modrici pe locul 2, după Kylian Mbappé.

Nici măcar președintele Asociației ziariștilor din Comore, Stéphane Ahamadi: "Nu e înregistrată nicio persoană cu numele Abdou Boina. Aș fi înțeles greșeala France Football dacă acest Boina ar fi lucrat la alt jurnal, dar el nu există". 

Un reporter din Comore, Toiminou Abdou, a mărit și mai mult misterul: "Mi s-a părut că am halucinații când am văzut portalul albaladcomores.com implicat în ancheta pentru Balonul de Aur. Albalad a fost închis în 2012!". 

Nu a fost singura nemulțumire a oficialilor din Comore. Steagul național folosit de France Football în dreptul lui Abdou Boina a fost înlocuit în urmă cu 17 ani! 

Top 5 ales de "Abdou Boina"

1. Mbappé
2. Modrici
3. C. Ronaldo
4. Hazard
5. Salah

I-au schimbat voturile?

Altă polemică la Balonul de Aur. Un jurnalist din Trinidad-Tobago, Lasana Liburd, acuză France Football, susținând că votul i-a fost schimbat. El l-ar fi ales primul pe Leo Messi, iar Antoine Griezmann ar fi fost al 5-lea. În anchetă, cele două nume apar invers: Griezmann primul și Messi pe 5.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.