Cupa Romaniei

Fabinho către CFR: „Vă bat din nou!”

Articol de Istvan Deak  —  joi, 28 februarie 2008

Mijlocaşul brazilian al lui FC Braşov, Fabinho (26 de ani), a regizat coşmarul european al lui CFR, oferind trei pase de gol în victoria lui Anorthosis de la Cluj, 1-3


- Fabinho, ce şanse crezi că are Braşovul în faţa liderului?

- Îmi doresc enorm de mult să eliminăm CFR-ul. E un meci tare. Se joacă într-o singură manşă şi se poate întîmpla orice. Obiectivul meu este să cîştigăm Cupa, iar pentru asta trebuie să trecem de CFR! Respect echipa din Cluj, dar cred că noi ne vom califica în semifinale.

- Cît de mult seamănă meciul din UEFA cu cel de acum? Şi atunci eraţi outsideri.

- Situaţia de acum este total diferită de cea din toamnă, cînd am jucat cu ei în UEFA, cu Anorthosis. Atunci era un meci tur-retur. Clujul era o echipă necunoscută pentru noi şi doar ambiţia şi determinarea noastră totală au făcut diferenţa. Noi vom juca fiecare meci la victorie şi nu vom fi intimidaţi de cota adversarului. E clar: mergem să ne jucăm şansa şi să obţinem calificarea.

- Cunoşti vreun jucător de la CFR?
- Nu mă interesează prea mult acest aspect. CFR-ul are o echipă mult schimbată faţă de cea pe care am întîlnit-o cu Anorthosis. Au venit mulţi fotbalişti buni şi s-au întărit. Şi acum, ca şi atunci, formaţia la care evoluez eu pleacă avînd şansa a doua. Cred că este mai bine aşa, deoarece presiunea va fi pe umerii lor. În UEFA, i-am eliminat fiindcă ne-au tratat superficial. Sper să se întîmple aşa şi acum.

- CFR este liderul la zi al campionatului. Nu ţi-e teamă de ei?
- Teamă? Nici vorbă. Nu cunosc acest sentiment în fotbal. Ştiu că adversarii noştri sînt pe primul loc în Liga I şi îi felicit! Să cîştige campionatul dacă merită, însă în Cupă vreau să bat din nou CFR-ul! Nu contează dacă dau eu gol sau pasă de gol, important este să-i eliminăm. Pentru mine e o provocare, un pariu cu mine însumi.

"Fabinho este un jucător de certă valoare cu care am reuşit să ne întărim. El a venit cu un moral ridicat după ce a eliminat CFR-ul din Cupa UEFA"
Răzvan Lucescu, antrenor FC Braşov

"Dacă vom reuşi să trecem de Cluj şi vom cîştiga, mai departe, Cupa României, cred că vom reuşi să facem o figură foarte frumoasă în Cupa UEFA"
Fabinho, mijlocaş FC Braşov

140.000 de euro este contractul anual al lui Fabinho

75.000 de euro a plătit Braşovul pentru transferul brazilianului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.