Handbal

Hărțuite de arbitre! Ne-au distrus în meciul cu Olanda » La noi 9 metri, la ele 7 metri!

Foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  Sunday, 09 December 2018

Surorile Bonaventura au avut o manieră prin care au dezavantajat clar România în meciul pierdut la Europene în fața Olandei, scor 24-29. "Tricolorele" nu s-au plâns însă deloc de acest lucru.

  • Corespondență din Franța, de la Marian Ursescu, expertul GSP în handbal;

România a pierdut clar duelul cu Olanda, dar nici arbitrajul gemenelor franceze, Julie şi Charlotte Bonaventura, nu trebuie trecut cu vederea. Au fost multe faze în care "tricolorele" s-au simţit frustrate de deciziile luate. Crina Pintea a fost cea mai "vânată".

Pivotul României s-a luptat din greu cu apărarea "lalelelor", dar de puţine ori olandezele au primit sancţiunile care se cuveneau. Pintea a ratat patru situaţii de unu la unu cu portarul advers, dar avea câte două olandeze în spate, pe semicerc. 9 din 10 arbitri ar fi dictat aruncări de la 7 metri.

Nu şi surorile Bonaventura, care au lăsat jocul să continue. În partea cealaltă, au dictat câteva aruncări de la 7 metri, deşi atacantul nu avea prim-planul şi nici mingea în control.

În momentul în care Olanda a jucat fără portar, Neagu a recuperat un balon şi a încercat să trimită mingea spre poarta adversă. A fost clar faultată. Nu a primit cuvenita aruncare de la 7 metri şi nici olandeza nu a fost eliminată!

Româncele şi nici Ambros Martin nu au scos nici un cuvânt despre arbitraj, dar frustrarea "tricolorelor" s-a simţit clar, de pe margine.

Programul grupei

11 decembrie: Spania - România, Olanda - Norvegia
12 decembrie: Spania - Norvegia, Ungaria - România, Olanda - Germania

Clasament grupa II

1. Olanda 3m 6p
2. ROMÂNIA 3m 4p
3. Germania 4m 4p
4. Ungaria 4m 4p
5. Norvegia 3m 2p
6. Spania 3m 0p

cITEȘTE ȘI:

CALCULE. Ce șanse mai are România la semifinale? Ce înseamnă eșecul cu Olanda

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.