Box

VIDEO Un transsexual a câștigat în premieră un meci de box la profesioniști, în huiduielile americanilor: ”Voi reveni și veți fi fericiți!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 10 decembrie 2018

Patricio Manuel, 33 de ani, a devenit primul sportiv transsexual care a câștigat un meci de box la profesioniști în America, fiind totodată și primul care a ajuns la acest nivel. Meciul a contat pentru categoria super-pană.

Manuel l-a învins pe mexicanul Hugo Aguilar la puncte, prin decizia unanimă a arbitrilor, în cadrul unei galei ”Golden Boy Boxing” care a avut loc în Indio, California. Victoria lui a fost contestată și huiduită de public.

”Am observat că fanii prezenți nu sunt prea fericiți. În regulă, mă voi întoarce și atunci vor fi fericiți. Am auzit huiduielile, dar vreau să demonstrez că merit să fiu aici, nu sunt prezent pentru o singură luptă. Voi reveni”, a declarat boxerul american.

Manuel a încercat anterior să obțină calificarea la turneul feminin al JO 2012 - Londra, însă o accidentare la umăr l-a făcut să rateze participarea. Pe urmă, el a trecut printr-un proces de tranziție, cu tratament hormonal și intervenție chirurgicală, iar în 2016 a obținut licența de boxer profesionist.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.