Handbal

Regruparea "luptătoarelor" » Tot ce trebuie să știi înainte de România - Spania

Cristina Neagu în duel cu Almudena Rodriguez în înfruntarea de anul trecut, de la Campionatul Mondial FOTO Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  marţi, 11 decembrie 2018

În această seară, de la 19:00, România întâlnește Spania în grupa principală de la Euro, în direct pe TVR 1, TVR HD, liveTEXT și foto pe GSP.RO.

Ibericele, supranumite "guerreras", au făcut cel mai bun meci la Euro chiar în faţa Olandei, pierdut în ultima secundă de joc. Sunt singura echipă care nu mai are şanse de semifinale. 

Spania a schimbat generaţiile, iar cea actuală nu a ajuns încă la maturitate. Antrenorul Carlos Viver trenuie să reclădească şi să regăsească gloria de altă dată. În ultimii ani, Spania a obţinut două medalii la Campionatele Europene (argint în 2008 şi 2014), dar şi un bronz mondial (CM 2011) şi unul olimpic (JO 2012). Două fete au mai rămas din vechea gardă de luptătoare: căpitanul Carmen Martin, fosta extremă dreapta a CSM Bucureşti, şi portarul Silvia Navarro, care a trecut şi ea prin România, la Oltchim. 

În rest, sunt jucătoare din noul val, care acum încearcă să-şi arate valoarea.

Apărarea e punctul forte

"Naţionala" Spaniei a excelat întotdeauna pe faza de apărare. Şi acum, totul se rezumă tot la faza defensivă. Înainte de Euro, Spania a câştigat turneul găzduit la Alicante, cu Germania, Brazilia şi Polonia. În Franţa însă, ibericele au trecut doar de modesta Croaţie. 

Carmen Martin şi Alicia Fernandez, centrul de la SCM Rm. Vâlcea, sunt cele mai periculoase jucătoare pe care "tricolorele" trebuie să le aibă în vedere. Spania suferă şi pentru că centrul echipei, golgeterul de altă dată Nerea Pena, nu pare deloc în formă la acest turneu. 

Spania nu mai are şanse la semifinale, dar va juca până la capăt, pentru noile jucătoare meciurile rămase putând fi o rampă de lansare la cluburi mai puternice din Europa.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.