Campionate

Sfârșitul unui artist! Un super jucător de la Boca se retrage după 4 accidentări grave în ultimii 4 ani! De 3 ori în Superclásico 

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 11 December 2018

Fernando Gago, 32 de ani, a suferit a 3-a ruptură a tendonului ahilean în finala Copei Libertadores, jucată pe 9 decembrie și câștigată de River Plate. Anul trecut, a mai avut o ruptură de ligamente încrucișate la genunchi.

Fernando Gago e coleg de generație cu Messi și Agüero, campioni mondiali U20 în 2005. Un artist crescut la Boca Juniors și cumpărat de Real Madrid cu 20,5 milioane de euro, în 2007. Accidentările i-au afectat însă cariera, i-au întrerupt-o de prea multe ori. Și nu a atins niciodată vârful talentului său.

Întors pe Bombonera în 2013, "creierul" din linia mediană galben-albastră a suferit patru leziuni grave în ultimii patru ani. 

  • 2015 - ruptură la tendonul ahilean stâng la un River - Boca: 4 luni de pauză;
  • 2016 - recidivă la tendonul lui Ahile, în timpul unui Boca - River: 6 luni pe tușă;
  • 2017 - ruptură a ligamentelor încrucișate ale genunchiului drept, la un meci al naționalei cu Peru: jumătate de an indisponibil;
  • 2018 - altă ruptură de tendon, acum la piciorul drept. Din nou, într-un Superclásico.

Ultima leziune, suferită în prelungirile finalei Copei Libertadores de la Madrid, 3-1 pentru River, după prelungiri, va însemna probabil sfârșitul carierei. 

199 de meciuri a jucat Gago pentru Boca Juniors, marcând 8 goluri și având 19 pase decisive

61de selecții a adunat Gago la naționala Argentinei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.