Handbal

DEZBATERE Se poate fără Neagu? 4+1 situații din sportul mondial în care o echipă a cucerit trofeul deși starul s-a accidentat pe parcurs

Articol de Răzvan Luţac  —  miercuri, 12 decembrie 2018

 Cristina Neagu va rata ultimele două partide ale României la Euro 2018, semifinala cu Rusia și una dintre finalele de duminică. În sportul mondial, fie că e vorba de fotbal, rugby sau chiar tenis!, multe echipe s-au redresat incredibil după accidentarea starului

Astfel, din 1950 și până în prezent, jucători-cheie ai unor echipe naționale ori de club n-au dus la final o competiție începută excelent, însă au fost supliniți de colegi. 

Iată patru exemple propuse de GSP.ro, cu un bonus - o vedetă accidentată chiar în startul ultimului act. 

1. FOTBAL - Brazilia, CM 1962

La Mondialul din Chile, Brazilia, campioana mondială en-titre, a păstrat trofeul suprem deși Pele s-a accidentat în al doilea meci, contra Cehoslovaciei (0-0).

Remarcat la turneul din Suedia - 1958, el debutase perfect la turneu, gol și pasă de gol pentru Zagallo împotriva Mexicului (2-0). A fost înlocuit de Amarildo, care a înscris golurile calificării Braziliei în faza următoare la 2-1 cu Spania. Amarildo a marcat și-n finală, iar MVP-ul turneului a fost Garrincha.


Foto: Pinterest

ALT CAZ în fotbal: Portugalia, Euro 2016 - a cucerit trofeul după ce vedeta Ronaldo s-a accidentat la scurtă vreme după startul finalei cu Franța (1-0 după prelungiri);

2. HOCHEI - Detroit Red Wings, NHL 1950

Considerat de mulți cel mai mare hocheist din istorie, pe 1 în topul Bleacher Report al celor mai mari jucători din toate timpurile, chiar peste mult mai cunoscutul Wayne Gretzky, Gordie Howe s-a accidentat grav în 1950. Venea după două selecții în All-Star game-ul NHL și era cel mai în formă hocheist al momentului, cu 68 de puncte în sezonul regulat, dintre care 35 de goluri.

S-a lovit crunt în primul meci al play-off-urilor, fractură craniană în meciul cu Toronto Maple Leafs, fiind operat de urgență. Colegii au resimțit pierderea și au pierdut clar, 0-5. Însă au revenit la general. Au trecut de canadieni și, apoi, au învins New York Rangers în finală (4-3). Fără el.


Foto: Pinterest

3. TENIS - Spania, 2008

2008 a fost, poate, în top 3 ani pentru Rafa Nadal. Două victorii în turnee de mare șlem, inclusiv o finală celebră la Wimbledon câștigată în fața lui Federer, 8 titluri, aur la Jocurile Olimpice, locul 1 ATP la final de an. Plus o semifinală de Cupă Davis reușită în fața SUA, cu victorii contra lui Andy Roddick și Sam Querrey.

Nadal a ratat însă finala, o accidentare la genunchi suferită exact înaintea ultimului act jucat în Argentina. Feliciano Lopez, Fernando Verdasco și David Ferrer l-au suplinit bine și au câștigat Salatiera de argint, 3-1.

4. RUGBY - Noua Zeelandă, 2015

Omul esențial din pachetul de înaintare al Noii Zeelande, Tony Woodcock, s-a accidentat chiar înaintea startului meciurilor eliminatorii de la Mondialul din 2015. Puternicul pilier, 120 de kilograme la 1,84m, fusese eroul ultimei finale a CM, cea disputată chiar pe teren propriu.

Atunci, a marcat unicul eseu al echipei învingătoare (8-7 contra Franței), devenind doar al doilea pilier care să culce balonul într-o finală de Rugby World Cup.

Absența sa s-a simțit mai ales în semifinala câștigată la limită contra Africii de Sud (20-18), însă Woodcock a devenit, fără să joace în ultimele 3 partide, unul dintre cei 20 de jucători care au două titluri de campion mondial în palmares.

Accidentarea a coincis cu retragerea sa din rugby-ul internațional. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.