Tenis

Federer și Nadal vor juca împreună la dublu în 2019! Roger a făcut anunțul: ”Va fi ceva special!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 13 decembrie 2018

Roger Federer și Rafael Nadal vor forma din nou echipă în 2019! Anunțul a fost făcut chiar de tenismanul elvețian, care a confirmat că el și rivalul spaniol vor fi prezenți la Laver Cup și anul viitor.

A treia ediție a turneului Laver Cup va avea loc în perioada 20-22 septembrie 2019 și va aduna din nou cei mai buni jucători din circuitul ATP în confruntarea stelară dintre Europa și Restul Lumii. Primii doi jucători a căror prezență a fost anunțată sunt Roger Federer, 37 de ani, și Rafael Nadal, 32 de ani.

La ediția din 2017 de la Praga, cei doi mari tenismeni au jucat împreună într-un meci de dublu împotriva americanilor Sam Querrey și Jack Sock, impunându-se cu 6-4, 1-6, 10-5. A fost primul și singurul meci de până acum când Federer și Nadal s-au aflat de aceeași parte a fileului. 

Episodul se va repeta și la Geneva. În septembrie 2019, vor evolua din nou pentru Europa și o vor face și la dublu: ”Sunt fericit că eu și Rafa am fost aleși de căpitanul Bjorn Borg în echipa Europei. Ne-am distrat împreună la Praga și va fi un moment special pentru mine să o facem din nou și în Elveția”. Nadal a lipsit de la ediția din acest an, fiind accidentat.

Europa a câștigat primele două ediții disputate până acum, 15-9 în 2017 și 13-8 în 2018, și e mare favorită și înaintea turneului din Elveția.

Cum se desfășoară Laver Cup

  • Se înfruntă două echipe formate din câte șase tenismeni, Europa (antrenată de Bjorn Borg) și Restul Lumii (antrenată de John McEnroe);
  • Fiecare antrenor alege doi jucători, ceilalți patru urmând să fie cel mai bine clasați din ierarhia ATP după Wimbledon;
  • Turneul se desfășoară pe durata a trei zile. În fiecare zi au loc 3 meciuri de simplu și unul de dublu între cele două echipe;
  • Victoriile sunt punctate astfel: 1p în prima zi, 2p în a doua zi și 3p în ziua decisivă. Prima echipă care ajunge la 13 puncte câștigă turneul.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.