Handbal

REVOLTĂTOR! Cristina Neagu are cele mai bune CIFRE de la Euro 2018, dar e ignorată de EHF » Alte două românce ignorate

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 14 decembrie 2018

Cristina Neagu, 30 de ani, a fost sărită de EHF la nominalizările pentru cel mai bun inter stânga de la Euro 2018, deși are cifre mai bune decât toate cele cinci jucătoare alese în locul ei.

  • Meciul dintre România și Rusia va avea loc azi, de la ora 18:30, pe TVR 1 și liveTEXT pe GSP.RO.

EHF a publicat joi lista nominalizărilor pentru trofeele individuale de la Euro 2018, unde România, calificată în semifinale, are numai DOUĂ NOMINALIZĂRI, Crina Pintea (cel mai bun pivot) și Gabriela Perianu (cea mai bună apărătoare). (Detalii AICI)

Asta deși România a mai avut trei jucătoare cu evoluții remarcabile la acest turneu: Iulia Dumanska (portar), Cristina Neagu (inter stânga) și Eliza Buceschi (centru), care are șanse mari să câștige trofeul de golgeter al turneului. La cele șase categorii individuale, cele mai multe nominalizări le au Rusia și Norvegia, câte 6, deși nordicile se bat doar pentru locurile 5-6.

Mai mult, Muntenegru are cinci nominalizări! Deși a încheiat pe CINCI grupa principală I! Numai Spania și Danemarca au mai puține nominalizări decât România!

3 titluride cea mai bună jucătoare a anului a câștigat Cristina Neagu de-a lungul carierei (2010, 2015 și 2016)

Neagu nedreptățită PE FAȚĂ

În cazul Cristinei Neagu, nu există vreo explicație logică pentru absența ei din top 5 pe poziția de inter stânga. Cifre jucătoarei noastre sunt peste cele ale celor cinci rivale nominalizate: Emily Bolk (Germania), Noemi Hafra (Ungaria), Durdina Jaukovic (Muntenegru), Anne Mette Hansen (Danemarca) și Orlane Kanor (Franța). Kanor, reprezentanta gazdelor, are numai două goluri pe meci și o medie de numai 16 minute jucate!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.