Americanul Lance Armstrong spune că procesul privind dopajul pe care l-a avut cu guvernul federal american l-a costat 111 milioane de dolari, deși a plătit doar 5 milioane direct autorităților. O investiție inteligentă din urmă cu aproximativ 10 ani i-a "salvat familia".
Armstrong, 47 de ani, care a fost șters din cărțile de istorie din ciclism după ce a fraudat toate cele 7 victorii din Turul Franței, a explicat că a mizat 100.000 de dolari într-un fond de investiții.
Printre companiile care erau finanțate de acest fond de investiții se număra Uber, celebra companie de tehnologie americană implicată în transport privat.
"L-am cunoscut pe Chris Sacca, care era în acea vreme la Google sau la Twitter și m-am lăsat convins de personalitatea lui puternică (nr. Sacca este unul dintre cei mai inspirați investitori din SUA, a investit în Twitter pe vremea când făcea parte din echipa Google). Câțiva ani mai târziu, prin 2008 sau 2009, a plecat de la compania în care era și a pornit un program de investiții numit Lower Case Capital. Atunci m-a sunat, fiindcă avea nevoie de investitori.
Mi-am zis: tipul ăsta are o superpersonalitate, e foarte deștept, foarte bine conectat, deci de ce nu? Am investit în Chris Sacca. Nici nu știam că a făcut Uber. Avem impresia că vrea să cumpere un pachet de acțiuni Twitter de la angajați sau de la foști angajați. Dar cea mai mare investiție a Lower Case Capital a fost Uber, care pe atunci valora 3,7 milioane de dolari".
Întrebat direct cât i-a adus investiția: 10, 20, 30, 40 sau 50 de milioane, Armstrong a răspuns: "E unul din acele numere. E foarte mult. Mi-a salvat familia".
Americanul povestește că se interesează în continuare de acțiunile Uber, fiindcă între timp a ajuns să îl cunoască personal pe CEO-ul companiei, Dara Khosrowshahi.
68 miliarde de dolarivalorează Uber în acest moment, fiind cel mai valoros start-up din Statele Unite ale Americii
{{text}}