Liga 1

CS U CRAIOVA - GAZ METAN 2-0 // Mitriță face cărțile în play-off! Craiova, încă o mână de ajutor pentru visul lui Dinamo + Clasamentul actualizat

+7 Foto
FOTO: Facebook @UCVOficial

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 19 decembrie 2018

CS U Craiova s-a impus în fața lui Gaz Metan Mediaș, scor 2-0, în primul meci al etapei cu numărul 21 din Liga 1 și face cărțile în zona de jos a play-off-ului. 

După ce a reaprins speranțele dinamoviștilor, cedând ușor etapa trecută, 0-3 în "Groapă", Craiova se reglează în cursa de urmărire a liderului și le mai oferă, implicit, o mână de ajutor "câinilor", încurcând una dintre contracanditatele alb-roșiilor la primul loc ce duce în play-off. 

Oltenii au controlat partida încă din debut. Roadele presiunii s-au văzut pentru prima dată în minutul 5, când Tiago Ferreira a reluat cu capul, dar Pleșca s-a opus.

Echilibrul partidei s-a rupt în minutul 32, când Boubacar Fofana a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben. Mediașul a rezistat până la pauză, dar nu a mai putut face nimic după pauză.

Mitriță a ieșit la rampă în minutul 48, dar s-a lovit de intervenția fantastică a aceluiași Pleșca, cel mai bun om al oaspeților.

Portarul medieșenilor a scos mingea din plasă în minutul 53. Lovitura liberă executată de Alexandru Mitriță a fost deviată nefericit pentru oaspeți de zid, în vinclu, iar oltenii s-au văzut în avantaj, scor 1-0.

Trupa lui Mangia a atacat în continuare, dar pe rând, Mitriță, Cicâldău și Donkor au fost blocați de Pleșca.

Mihai Teja a riscat totul în ultimul sfert de oră. Avântul ofensiv le-a fost pedepsit pe contraatac în minutul 86. Mitriță a fost doborât în careu. Căpitanul oltenilor a și executat lovitura de pedeapsă.

CS U Craiova își consolidează poziția pe podium, cu 38 de puncte, la 5 în spatele liderului CFR Cluj și la două de FCSB. Campioana și vicecampioana se înfruntă duminică, în derby-ul etapei. Gaz Metan rămâne pe 7, prima sub linia play-off-ului.

Clasament actualizat Liga 1

CS U Craiova - Gaz Metan 2-0A marcat: Mitriță '52 '87 (pen.)

echipele de start

CS U Craiova: Pigliacelli - Martici, Donkor, T. Ferreira, Bancu - Cicâldău, Mateiu - Bărbuț, Rocha, Mihăilă - Mitriță
Rezerve:
Popescu - Briceag, Popa, Dimitrov, Meza Colli, Fedele, Burlacu
Antrenor:
Devis Mangia

Gaz Metan: Pleşca -  Diallo, Andre Pereira, Marius Constantin, Trif -Fofana, Cristea - Ely Fernandes, Ivanov, Chamed - Fortes
Rezerve: Hăjmășan, Yazalde, P. Costea, Buziuc, M. Stancu, D. Olaru, Ricardo Batista
Antrenor: Mihai Teja

Stadion: Ion Oblemenco, Craiova
Arbitru: Horațiu Feșnic // Asistenți: Valentin Avram, Alexandru Cerei



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.