Liga 1

Opinie GSP.ro despre un gest incalificabil: "Cei care au agresat-o pe Andreea Hanca sunt oglinda unui club unde domnesc neputința și nesimțirea"

Articol de Remus Dinu  —  vineri, 21 decembrie 2018

Cine pune sezonul aiuritor al lui Dinamo pe seama hazardului se autosabotează sistematic.

Iar cei care o fac ar putea fi totuși disculpați: genetic, indiferent de ramurile sociale, poporul nostru și-a conturat trăsăturile mințindu-se singur si disimulând permanent atenția de la problemele cu adevărat pregnante. Am transformat cârpelile in habitudini si superficialitatea în laitmotiv existențial, iar apoi, urcați pe un maldăr de nerealizări, am început să căutăm orbește vinovați.

Nu, parcursul lui Dinamo nu e o întâmplare. E unul dintre cele mai firești lucruri care se petrec în fotbalul românesc de azi. E produsul logic al muncii tuturor creditorilor care au condus clubul după 1990, dar și a celor care s-au hrănit lacomi din el până nu a mai ramas nimic.

Pentru că nu a rămas mai nimic din echipa care, melancolic exemplu, zdrobea Hamburgul la București în 1983, în fața unui "23 august" arhiplin. Trasoarele lui Mulțescu, statornicia lui Andone, forța lui Augustin și comentariul lui Ion Ghițulescu au construit identitatea unui brand uriaș și au născut generații de dinamoviști.

Generații de dinamovisti care devin pe zi ce trece din ce în ce mai incoerente, ipocrite si iraționale.

Pentru că nu poți fi catalogat altfel atunci când o femeie devine victima propriilor tale frustrări! Nimic nu e mai degradant decat să asaltezi, fie și verbal, o femeie, iar cei care au agresat-o joi seara pe Andreea Hanca sunt oglinda perfectă a unui club unde domnesc haosul, neputința si nesimțirea

Aceiași indivizi care se autoproclamă interfața echipei au amenințat, nu demult, cu moartea un jurnalist, căruia i s-a promis o asasinare sângeroasă, într-un scenariu demn de filmele lui Hitchcock.

Roș-albii se consideră victimele unei conspirații monstruoase, aruncă vina pe arbitri, rivali, mass-media, Soroș sau încălzirea globală, dar ignoră cu obstinație să-și îndrepte atenția spre propriile probleme grave care au acaparat clubul de ani de zile.

Introspecția purifică și e cel mai prețios dar al psihicului uman, așa că dinamoviștilor, fie că vorbim de conducători, jucători, fani sau șoferul de la autocar, nu le-ar strica să analizeze lucid tot ce s-a întâmplat în ultimul timp. Pentru că doar așa ar putea sa extirpe răul care le-a îmbolnăvit clubul si le-a întunecat judecata. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.