Tenis

Ungaria ne ia fața! Cum arată proiectul lui Viktor Orban după negocierile cu Țiriac

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 28 December 2018

Ungaria vrea să devină o forță în lumea tenisului, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, premierul Viktor Orban s-a hotărât să înființeze un centru ultramodern de tenis la Budapesta.

De curând, Ion Țiriac dezvăluia că a fost contactat de premierul maghiar, care vrea să cumpere turneul ATP de la Geneva, după ce a achiziționat deja licența pentru turneul ATP de la București.

În 2017, turneul ATP 250 de la București a fost mutat de omul de afaceri român la Budapesta, din cauza lipsei avizului de siguranţă pe Terenul Central de la Arenele BNR.

"Pe lângă organizarea de calitate a unor turnee ATP și WTA, scopul este să pregătim jucătorii noștri și să le oferim toate condițiile pentru a crește", a spus fostul jucător Laszlo Markovits, care se ocupă de dezvoltarea proiectului, conform Nemzeti Sport.

Lucrările ar urma să fie demarate până la cel târziu 30 aprilie 2019.

"Viktor Orban vrea să cumpere un turneu, a oferit imediat 6 milioane de euro pentru cel de la Geneva, care e cu o săptămână înainte de Roland Garros, și care îmi aparţine jumătate mie, jumătate unui fost jucător neamţ"
Ion Țiriac, pe 23 septembrie 2018

De amintit că Guvernul de la Budapesta finanțează cu peste 6 milioane de euro echipele de fotbal Sepsi OSK și Csikszereda, două cluburi din România care participă în competiții organizate de Federația Română de Fotbal (Mai multe detalii AICI!).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.