Liga 1

Dialog fabulos între Mircea Lucescu și Gică Hagi în direct la TV: "Mă duceam la el acasă și îmi dădea ghete înainte de Steaua - Dinamo"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 29 December 2018

Mircea Lucescu, selecționerul Turciei, și  Gică Hagi, antrenorul celor de la Viitorul, au avut un dialog în direct la TV în care și-au amintit de momentele în care au lucrat împreună.

Gică Hagi a explicat în direct la TV Digi Sport ce rol a avut Mircea Lucescu în cariera lui și cum încearcă să facă și el același lucru cu jucătorii tineri.

Gică Hagi: "Eu sunt unul dintre acei copii care au crescut în brațele lui nea Mircea. El a făcut un lucru extraordinar când a luat șefii de generație și i-a dus la echipa națională. Cu ajutorul lui mi-am construit o carieră. Am învățat să încurajez jucătorii talentați, jucătorii tineri" 

Mircea Lucescu:"Bravo, Gică! Eu apreciez tot ce faci! Ești un performer, ai altă gândire, altă mentalitate. Sper să ai și puțin noroc" 

Gică Hagi: "Fotbalul ne-a dat tot. Acum trebuie să îi sprijinim pe acești tineri care alcătuiesc o generație excepțională. Dacă sunt sprijiniți și au mentori și antrenor, pot face o carieră impresionantă" 

Mircea Lucescu:"Tu ai demonstrat că talent există în toate colțurile țării. Noi organizăm generațiile. Avem nevoie de oameni ca tine. Nu e ușor ce face Gică. Nu e ușor să te faci antrenor de la nivelul la care ai fost ca jucător. Acum ești în spatele jucătorilor. Ești un ghid care stă în spatele jucătorilor" 

Gică Hagi: "Muțumesc" 

Mircea Lucescu:"Continuă pe drumul tău" 

Gică Hagi: "Nea Mircea este un exemplu pentru toți. Eu pot spune că cel mai mare avantaj al meu a fost faptul că am avut profesori și mentori. De aceea am avut o carieră foarte bună. Am crescut într-un mediu foarte bun. Din păcate, tinerii de acum cresc într-un mediu negativ" 

Mircea Lucescu:"De accea ai obținut performanțele pe care le-ai obținut" 

"Îmi dădea ghete înainte de Steaua - Dinamo"

Gică Hagi a povestit cum l-a certat Mircea Lucescu la Campionatul European din 1984 și cum se ducea la Lucescu acasă înainte de meciurile dintre Steaua și Dinamo pentru a primi ghete de la antrenor.

Gică Hagi: "Să vă spun o poveste cu nea Mircea. La Europeanul din Franța, la meciul cu Germania, am făcut o primă repriză foarte slabă" 

Mircea Lucescu:"Da, te-ai întors cu spatele la omul care a marcat golul"

Gică Hagi: "La pauză m-a certat nea Mircea de nu nici nu vă puteți imagina. M-a făcut cu ou și oțet. M-a certat rău" 

Mircea Lucescu:"Dar după aceea ce meci ai făcut contra Portugaliei" 

Gică Hagi: "Iar în aeroport m-a luat și mi-a zis «De mâine, ești tu și restul jucătorilor. Tu ești primul. Voi face echipa națională în jurul tău». Eu aveam 19 ani" 

Mircea Lucescu:"Și mai e ceva. Înainte de Mondialul din 1994, a venit un jurnalist din Los Angeles că să facă un reportaj cu Hagi. După un antrenament la Brescia, i-am zis lui Hagi să mai stea puțin și să mai facă anumite exerciții. Era foarte supărat. I-am spus «Tu vei fi unul dintre cei mai buni jucători de la Mondial». Din păcate, România a pierdut meciul cu Suedia." 

Gică Hagi: "Da, eram acolo, printre cei mai buni. Dar trebuia să joc toate meciurile ca să câștig" 

Mircea Lucescu: "Păcat de acel meci..."

Gică Hagi: "Și mai e ceva. Când juca Steaua cu Dinamo mă duceam la nea Mircea acasă să îmi dea ghete" 

Mircea Lucescu: "Da. Eu aduceam ghete din Italia. Și mereu îmi dădeai goluri cu ghetele alea" 

Gică Hagi: "Lumea bârfea și mă criticau toți că aveam o relație specială cu nea Mircea. Dar eu dădeam goluri și zicea lumea «Hagi, cel mai fidel». Vreau să mai spun un singur lucru: Mulțumesc, Nea Mircea. Mulțumesc în numele meu și al celor tineri" 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.