Tenis

SIMONA HALEP // Fostul antrenor al Mariei Sharapova, despre Halep: "Ar trebui să se uite în oglindă"

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 30 December 2018

Sven Groeneveld, fostul antrenor al Mariei Sharapova (29 WTA), a vorbit despre situația Simonei Halep (1 WTA), jucătoare care continuă să nu aibă niciun antrenor după despărțirea de Darren Cahill. 

"Ar trebui să se uite în oglindă și să se întrebe ce îi trebuie. Asta este cea mai importantă întrebare. Are nevoie de un sparring, de un partener de călătorie, de un profesionist care te poate ajuta la îmbunătățirea tehnicii sau tacticii? Ce îți trebuie cu adevărat?

Când sunt în fața unei jucătoare o întreb ce are nevoie, ce îi trebuie, ce așteaptă de la mine. Sunt antrenori care au nevoie de un loc de muncă și nevoia lor devine mai importantă decât nevoia jucătorului. Asta este foarte periculos!

Nevoia jucătorului este pe primul loc. Jucătorul trebuie să își asume responsabilitatea. De multe ori vedem că managerul sau părinții iau decizia, dar până la urmă sportivul este cel care trebuie să facă asta. Nu este ușor, e o responsabilitate importantă, dar așa trebuie făcute lucrurile", la emisiunea Inside The Tour.

Cea mai de succes colaborare a lui Groeneveld a fost cea cu Maria Sharapova. Olandezul a fost antrenorul rusoaicei în timpul finalei câștigate împotriva Simonei Halep la Roland Garros 2014. Cei doi s-au despărțit în luna martie a acestui an.

Simona Halep, printre jucătorii care au contribuit la schimbarea radicală a regulamentului de la Australian Open » Amânarea meciurilor e permisă din 2019

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.