Tragedie

Cine e presupusul criminal al românului Tudor Simionov: a mai fost condamnat, iar tatăl său a primit închisoare pe viață pentru acte de terorism

Abu Hamza (stânga), Imran Mostafa Kamel (dreapta)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 03 ianuarie 2019

Imran Mostafa Kamel (26 de ani) a fost arestat miercuri, fiind suspect de uciderea românului Tudor Simionov (33 de ani) în noaptea de Revelion într-un club din Londra.

  • Tudor Simionov, românul ucis în noaptea de Revelion în timp ce își exercita slujba de bodyguard la un club exclusivist din Londra, era un fost canotor al clubului Dinamo. 
  • Tudor făcea parte dintr-un program destinat caonotorilor veterani, unde a obținut și o medalie la Campionatul European din 2018.

În plus, acesta e judecat și pentru deținerea de arme cu scopul de a crea panică, după ce a produs un alt incident în dimineața zilei de 1 ianuarie. Acesta a fost prezentat astăzi în fața magistraților din Westminster. Autoritățile britanice susțin că cele două incidente n-au legătură între ele.

Totodată, Imran Mostafa Kamel a mai fost arestat în 2012, fiind găsit vinovat pentru jaf armat după ce a spart un magazin de bijuterii alături de alte persoane. Atunci a fost condamnat la 11 ani de închisoare, dar la finalul anului 2017 a fost eliberat, deși executase mai puțin de jumătate din sentință.

Tatăl condamnat pe viață pentru terorism

De menționat e că Imran Mostafa Kamel e fiul lui Abu Hamza (60 de ani), un cleric care ispășește pedeapsa cu închisoarea pe viață într-o pușcărie de maximă siguranță din Colorado.

Abu Hamza este un cleric egiptean, iar în 2004 a fost arestat de poliția britanică după ce Statele Unite ale Americii au cerut ca aceasta să fie extrădat pentru că făcea obiectul unor acuzații grave. Ulterior a fost acuzat de autoritățile britanice de 16 infracțiuni printre care și instigare la violență și ură rasială. În SUA a fost acuzat de acte de terorism și condamnat la închisoare pe viață.


Tudor Simionov

 Citește și:

Tudor Simionov, EROUL român ucis la Londra, a fost canotor la clubul Dinamo! Avea în palmares o medalie europeană

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.