Liga 1

Vasile Ardeleanu, la 19 ani de când Lăcătuș i-a rupt piciorul: "Am văzut că e pe la echipa aia de Liga a 4-a, nici măcar n-a promovat"

+8 Foto
sursa foto: Fanatik

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 05 ianuarie 2019

Au trecut mai bine de 19 ani de la momentul în care Vasile Ardeleanu a fost scos din fotbal de Marius Lăcătuș, într-un meci Steaua - FCM Bacău (2-1), pe Ghencea.

"Fiara" l-a faultat dur pe Ardeleanu în minutul 13, iar viața fostului fundaș băcăuan s-a schimbat în totalitate din acel moment. Verdictul medicilor a fost horror: dublă fractură transversală de tibie și peroneu, plus rupere de ligamente.

Ardeleanu a ajuns la 45 de ani și locuiește acum în satul Cârligi, comuna Filipești, la 25 de kilometri de Bacău. Fostul fundaș e la curent cu tot ce se întâmplă în fotbalul românesc, inclusiv cu ce face în prezent "călăul" său, Marius Lăcătuș.

"Am stat două săptămâni în spital. Mi-a plătit Lăcătuș toată internarea. Dar de atunci nu l-am mai văzut. Și nici nu mă interesează de el… Să fie sănătos! Am văzut că e pe la echipa aia de liga a patra… Nici măcar n-a promovat… I-a bătut Rapidul...

După ce m-am recuperat era ca și cum nu mi-aș fi rupt piciorul! Nimic, nimic, nicio zgârietură măcar nu mi-a rămas… Și nici frică nu am avut până m-am retras în 2005.

Am pus piciorul la minge la fel ca și înainte. Cum îl pun și acum cât mai joc… Și mai joc… Că-mi place fotbalul. Iar după meci stăm cu băieții și mai bem o bere, mai tăiem un porc, mai tăiem o oaie… Trăim…", a spus Ardeleanu pentru Fanatik. 


Foto: Gazeta Sporturilor

Gazeta Sporturilor l-a vizitat pe Vasile Ardeleanu în 2016, când fostul fotbalist și-a povestit în detaliu coșmarul trăit în 1999 și calvarul de după accidentare. Reportajul despre ce face în prezent Ardeleanu poate fi citit integral AICI!

104 meciuri a jucat Ardeleanu în prima divizie, toate pentru FCM Bacău: a marcat de patru ori

5 e locul cel mai bun pe care l-a ocupat FCM Bacău cu Ardeleanu în lot: s-a întâmplat exact în sezonul '98-'99, când s-a petrecut teribila accidentare a fundaşului

VIDEO cu accidentarea! atenție, imagini dure!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.