Liga 1

ILIE DUMITRESCU LA 50 DE ANI // Ilie Dumitrescu, negocieri cu Dinamo: "Am vorbit de două ori" » Telefonul care a schimbat totul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 07 January 2019

Gazeta Sporturilor publică azi o ediție specială, de 13 pagini, dedicată lui Ilie Dumitrescu, care pe 6 ianuarie a împlinit 50 de ani!

Într-un amplu interviu acordat Gazetei Sporturilor, Ilie Dumitrescu a povestit că atunci când juca la Steaua a a fost în negocieri cu Dinamo, unde era dorit de Mircea Lucescu. 

- Episodul cu împrumutul la FC Olt n-a constituit o dezamăgire, un regres? În loc să devii om important la Steaua, conducerea te dădea la Scornicești.
- Aia a fost o etapă importantă în viața mea. La 18 ani nu cred că aveam maturitatea să mă impun în prima echipă a Stelei. La FC Olt am jucat 33 de meciuri din 34. Plus Cupa! Și niciodată mijlocaș! Eram folosit doar fundaș stânga și fundaș dreapta. Ceea ce poate m-a ajutat să mă apăr mai bine. În primul rând, m-a ajutat ca tonus de competiție. Am și avut ofertă de la Dinamo, m-am întâlnit cu Mircea Lucescu.

- Serios? Erai în negocieri cu Dinamo?
- Da. Nu știu ce combinație voia să facă Lucescu, să dea vreo doi, trei jucători la un club de la care voia Steaua un jucător și eu să plec la Dinamo. A venit la un meci, am vorbit de două ori. Pe urmă am primit un telefon din Ghencea: "Vino la stadion!". Era telefonul pe care-l așteptam, voiam să revin la Steaua. Știam cu cine urma să mă bat, cu cine intram în concurență: Bălan, Stoica, Rotariu, Hagi, Majearu, Măstăcan, Ilie Stan și eu. Pe Balint l-am pus? Și Balint! Nu era simplu să joci la Steaua atunci, pe bune! Era greu rău de tot! Numai fotbaliști! Am avut noroc, poate și valoare...

Citește și:

INTERVIU-SPECIAL cu Ilie Dumitrescu la 50 de ani: "Azi, Hagi ar valora peste 100, 150 de milioane de euro fără probleme! Steaua '87 a fost cea mai bună!"

Unic în istorie! » Ilie Dumitrescu este singurul internațional român care i-a învins cel puţin o dată pe primii trei portari ca număr de selecţii din istoria tricolorilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.