Handbal

"M-am născut în corpul greşit. De ce sunt aşa, lesbiană şi acum transexuală?" » ȘOC în handbalul mondial

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 08 January 2019

Louise Sand (26 de ani), extrema stângă suedeză, și-a anunțat retragerea din handbalul feminin. Motivul invocat este dorința de a face o schimbare de sex. 

Medaliată cu bronz la Europeanul din 2014 oferă cea mai surprinzătoare știre a debutului de an. Handbalista lui Fleury Loiret, acolo unde era colegă cu Adriana Crăciun, cugetă la această decizie de multă vreme, după cum afirmă chiar ea în mesajul postat pe Facebook.

"M-am gândit mult în ultima perioadă şi am hotărât să o fac. M-am născut în corpul greşit. Am rupt contractul cu Fleury. Clubul şi fetele au fost minunate. Sper că veţi înţelege şi că veţi respecta decizia mea. 

Este timpul să-mi trăiesc adevărata mea viaţă . Timpul este prea scurt. Au fost multe zile în care m-am tot întrebat: «De ce sunt aşa? Adoptată, de culoare, lesbiană şi acum transexuală». Întotdeauna m-am simţit că sunt Loui, nu Louise", a scris Sand pe Facebook. 

2015este anul în care Sand a câștigat Trofeul Carpați alături de naționala Suediei

Schimbare în celălalt sens

Hannah Mouncey (29 de ani) este prima jucătoare de handbal transgender din istorie. Ea face parte din echipa feminină a Australiei, alături de care s-a calificat la Campionatul Mondial de anul viitor din Japonia.

Pe numele inițial Callum Mouncey, înainte de schimbarea de sex, pivotul cântărește 113 kilograme, măsurând 1.88 metri înălțime! Detalii AICI.

Vezi și: 

Surpriza începutului de an în handbal! O superjucătoare trecută pe la CSM a făcut anunțul azi

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.