Campionate

Pericolul din careul Parisului! A comis 4 din cele 10 penalty-uri dictate împotriva lui PSG

Kehrer e considerat un mare talent, dar are prea puțină experiență / Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 10 ianuarie 2019

Neamțul Thilo Kehrer, pe care PSG a dat 37 de milioane de euro, a provocat penalty-ul eliminării din ”sferturile” Cupei Ligii cu Guingamp, scor 1-2 (Neymar 62 / Gbakoto 81, M. Thuram 90+3). Al patrulea de care se face vinovat, din cele 10 dictate împoriva campioanei în acest sezon.

S-a zis cu invincibilitatea lui PSG în Cupa Franței și în Cupa Ligii. După 5 ani, Guingamp, ultima clasată în Ligue 1, le-a întrerupt parizienilor seria de victorii la 44, eliminându-i miercuri seară din "sferturile" Cupei Ligii, chiar la Paris.

Oaspeții au câștigat din două penalty-uri, după ce rataseră în prealabil unul, însă au avut și un aliat de nădejde în tabăra campioanei: Thilo Kehrer. Cumpărat cu 37 de milioane de euro de la Schalke, în vară, fundașul neamț de 22 de ani a provocat lovitura de la 11 metri transformată de Marcus Thuram în minutul 90+3, pentru 2-1.

Kehrer s-a dovedit până acum un adevărat pericol pentru propria echipă. În acest sezon, el s-a făcut vinovat de patru dintre cele zece penalty-uri dictate de arbitri împotriva parizienilor! A mai comis-o cu Angers (3-1), în august, contra lui Lille (2-1), în noiembrie, și la Strasbourg (1-1), luna trecută.

Adversarii au marcat de fiecare dată, însă PSG n-a pierdut. Miercuri a fost însă "daună totală".

19 victorii consecutive în Cupa Ligii Franței și 25 în Cupa Franței avea PSG. Serii încheiate miercuri seară, la 1-2 cu Guingamp

4 e nota lui Kehrer în L'Equipe. Pe cea mai mică au primit-o Bernat și Mbappe: 3

Penalty discutabil

Lovitura de la 11 metri din care Guingamp a egalat, acordată în urma unui presupus fault comis de Bernat asupra lui Coco, a fost contestată de antrenorul parizienilor, Thomas Tuchel: "Nu dai penalty la așa ceva". Arbitrul Bastien a consultat VAR-ul, dar și cotidianul L'Equipe tinde să-i dea dreptate tehicianului german: "E discutabil".

MONACO - RENNES 1-1, 8-7 la penalty-uri: Eroul din poartă

Egal la finele celor 90 de minute regulamentare, duelul dintre Monaco și Rennes a avut nevoie de 15 penalty-uri pentru a se califica în semifinale. Omul serii a fost portarul de 20 de ani al monegascilor, Loic Badiashile. Acesta a apărat 3 lovituri de la 11 metri și a marcat golul care a dus-o pe AS Monaco în semifinalele Cupei Ligii Franței.

Citește și:

Ce lovitură se pregătește! Doi dintre golgeterii României sunt pe lista unui club de tradiție din Franța

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.