Tenis

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // 3 informații despre "zidul" Kaia Kanepi » A scos-o pe Simona la US Open și a făcut o declarație arogantă după: "De ce au susținut-o fanii?"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 10 ianuarie 2019

Simona Halep (nr. 1 WTA, 27 de ani) o întâlnește pe estona Kaia Kanepi (nr. 70 WTA, 33 de ani) în primul tur de la Australian Open 2019.

Adversara a fost caracterizată alarmant de Darren Cahill: "Poate să învingă pe oricine într-o zi bună".

3 informații "la cald" despre Kaia Kanepi:

1. Kaia Kanepi a produs șocul turneului la US Open 2018, când a scos-o pe Simona Halep în primul tur, scor 6-4, 6-2. Apoi, a dat o declarație arogantă: "De ce au susținut-o fanii atât de mult pe ea? Deoarece în mod normal o susțin pe jucătoarea mai slabă". A fost scoasă în șaiprezecimile turneului american de Serena Williams, 0-6, 6-4, 3-6.

2. Armele jucătoarei din Estonia sunt dreapta foarte puternică și seriviciul, ultimul considerat unul dintre cele mai solide din circuitul WTA. Kanepi servește constant cu 170-180 de kilometri la oră, fapt ce o avantajează pe surprafețe rapide, cum e cazul celei de la Antipozi. Joacă foarte bine de pe linia de fund, folosindu-se de forța superioară, la 1.81m înălțime și 74 de kilograme.

3. Kaia Kanepi a eliminat-o anul trecut la Australian Open în minimum de seturi pe Dominika Cibulkova, finalista turneului în 2014, în primul tur. În turul următor, Kanepi a scos-o pe Monica Puig, tot în două seturi, dar a fost eliminată în faza următoare de Carla Suarez Navarro.

Traseu virtual Simona Halep la Australian Open:

Tur 1: Kaia Kanepi
Tur 2: Sofia Kenin
Tur 3: Venus Williams / Mihaela Buzărnescu
Optimi: Serena Williams
Sferturi: Karolina Pliskova
Semifinale: Naomi Osaka / Elina Svitolina
Finală: Angelique Kerber / Caroline Wozniacki

 

Citește și:

AICI e tot tabloul feminin de la Australian Open: cine au picat Sorana Cârstea, Monica Niculescu sau Mihaela Buzărnescu!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.