Tenis

SIMONA HALEP // VIDEO + FOTO Angelique Kerber, marea rivală a liderului WTA, eliminată de la Sydney » Cu câte puncte avans pornește românca înainte de Australian Open

+4 Foto
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 10 January 2019

Rezultat bun pentru Simona Halep: Petra Kvitova (28 de ani, 8 WTA) s-a impus în fața lui Angelique Kerber (28 de ani, 2 WTA), scor 6-4, 6-1, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Sydney.  

Înfruntarea din sferturile de finală de la Sydney a stat sub semnul întrebării. Ploaia a amânat-o în mai multe rânduri, ducând la prelungirea ei până aproape de miezul nopții.

Kerber a fost prima care a trecut în avantaj. A reușit break-ul, s-a desprins la 4-2 și a avut două șanse de 5-2. Kvitova le-a salvat, trecând autoritar în control. Cehoaica a lovit mult mai puternic, a redus numărul erorilor neforțate, și a închis setul la 4, în 58 de minute.

Nemțoaica a resimțit șocul ratării primului act. În ciuda unui procentaj excelent al primului serviciu intrat, 82 la sută, Kerber a reușit să își mai adjudece doar un game. Petra Kvitova o va înfrunta în penultimul act pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich (33 WTA). 

Halep, favorită să își păstreze locul 1

Înaintea turneului de la Australian Open, Simona Halep păstrează un avans de 1.137 de puncte față de Kerber. Simona Halep are însă de apărat 1.300 de puncte, cele obținute datorită finalei de anul trecut. 

Simona a avut parte și de o tragere dificilă la sorți. Vezi traseul liderului WTA

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona Halep, cu ardeiul pe adidași » Cum arată logo-ul creat de Nike special pentru ea: "Mulțumesc, e spicy!"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.